Spår!

Igår gjorde vi resan ut till Gräsö för spårprov, Samson och Svea skulle göra sitt andra öppen klass spår, Nova sitt första. Vädret var väl sådär, väldigt blåsigt och lätt regn. Nova var först ut, hon gick ett snabbt och fint spår, och tog ett förstapris! Ewa och Myrvang Orion var också med, de gick ut som nummer två, också ett snabbt, fint spår och ett första pris! Nu har de bara ett första pris kvar och sen är Orion champion! Samson gick som nummer tre, han tog spåratarten kanon, var snabbt iväg, ringade på en vinkel men fortsatte i ett fint tempo. Men helt plötsligt tar hans intresse för hål överhanden... En sur matte väljer då att ta tillbaka honom till spåret (där rök det första priset...) sen spårar han på jättebra, inga problem efter skottet och en lycklig hund hittar sin skank... Ett andrapris blev resultatet, och det bara för att jag tar tillbaka honom till spåret. Känns surt att vi var så nära förstapriset då domaren tycker att han spårar bra! Vi får ta nya tag, jag har redan anmält honom till ett nytt prov! Svea var sist ut av våra hundar, hon tog också spårstarten bra men nånstans under spåret tappar hon fokus och väljer att gå en fin skogspromenad istället, Sara väljer att bryta. Svea ska få träna lite spår hemma nu, hon har faktiskt inte alls spårat mycket så det är inte så lätt för henne! Snart är ju Myran spårmyndig med, kanske jag hinner gå ett anlagsprov med henne innan det blir snö, hoppas!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln