Nu var det längesen det skrevs något. En stor anledning till det är att det händer väldigt lite just de gär månaderna. Jag går mest och väntar på att utomhussäsongen ska komma igång och vi kan tävla mer.

Lite har iallafall hänt som jag inte bloggat om, Sara, Danielle och jag var i Väsby och tävlade rally. Danielle och Myrvang Koh Chang "Wille" debuterade! De gjorde en fin runda på 81p. Sara och Nova fick 62 p, tyvärr några tior för fel övning. Jag och Samson fick också 62 p men i fortsättningsklass. Jag var galet besviken....

Förra helgen var jag i Väsby igen, denna gång för agility. Lördagen bjöd på lagklass. Samson gjorde två fina nollade lopp! I hopp fick vi även runt laget för första gången!! På söndagen var det individuella klasser, i agility fick vi fem fel då Samson missade gungan, ett hinder vi aldrig brukar få fel på... I hopp var jag slarvig vilket gjorde att vi diskade oss på näst sista hindret... Återigen var jag oerhört besviken, inte på Samson, absolut inte! Men tårarna rann när jag gick från banan... Såhär i efterhand är jag dock väldigt nöjd med helgen.

Denna helg var det inoff agility som gällde. I lördags åkte vi till Kungsängen. Där var det kf-klass, slalomklass, hoppklass och tunnelklass. Samson tog fina kf i första klassen men vi diskade oss på nåt hinder, i slalomklass blev vi två efter ett sm-klart ekipage. Disk i hoppklass och fem fel i tunnelklass, det var mitt fel då jag hade jättesvårt att lära mig banan eftersom det var så trångt då man banvandrade. Idag har vi varit på hemmaplan i Arninge. Danderyd-Täby bk körde inoff, två agility och en hoppklass. I första agilityn fick vi fem fel på ett kf, men ändå vinst i loppet. Disk i andra agilityn, i hopp fick vi fem slalomfel, resten satt hur bra som helst. När vi gick i mål bröt jublet lös bland publiken och funkisarna, jag fattade ingenting, men de visade sig att ingen hade tagit sig i mål och vi som start nummer 13 var först med det. Ett ekipage till tog sig i mål, de lyckades dock nolla och vi blev tvåa.

Nu ser vi fram emot fler tävlingar, idag var det verkligen vår ute.

Läs hela inlägget »

Idag hade jag, Sara och några av våra fantastiska valpköpare bokat hallen i Arninge. Danielle var där med M Koh Chang "Wille" och M Koh Tao "Sigge", Ewa med M Orion "Orion" och Cicci med M Nattviol "Ellongton". Temat för dagen var rallylydnad och agility. Rally är vi tvugna att träna lite då jag,Sara och Danielle har anmält oss till en rallytävling i februari! Agility måste man alltid träna för att det är så kul!

Hundarna var riktigt duktiga idag (utom Samson som var galet ofokuserad...). Synd att inte Ewa och Orion har anmält sig för de gjorde riktigt fina rundor på våran bana som bestod av nybörjarskyltar kryddad med några fortsättningsskyltar. Åttans frestelse som är min och Samsons akilleshäl var väl den enda skylten vi klarade av bra idag... Vi får se hur det går på tävlingen, jag är fruktansvärt opepp på rally nu....

Agilityn gick desto bättre, Myran börjar växa i kostymen och var jätteduktigt! Hon behöver dock träna lite hoppteknik!

Vi avslutade med en platsliggning och det är alltid lika kul med Samson, han ligger som en stenstod! Wille fuskade en gång men var väldigt duktig ändå, Nova gjorde sin första platsliggning och klarade den bättre än vad hennes matte trodde! Duktiga!

Vi hade en jättetrevlig stund i hallen och jag hoppas att detta blir en vana!

Läs hela inlägget »

Det är dags att formulera målen för 2015:

Samson:
Komma upp i klass 3 hopp och agility
RLD F
SEVCH
Godkänt grytprov med kvalite 1

Myran:
Gk anlagsklass viltspår
Första pris öppen klass viltspår
Cert på utställning
Starta hopp o agilityklass 1


Nova:
NOUCH
SEVCH
RLD N

Svea:
Första pris i öppenklass viltspår
RLD N

Toffe:
Cert på utställning

Tallulah:
Gk anlagsklass viltspår

Året är igång, vi startade årets första agilitytävling nu i helgen, lördagen bjöd på hopp, Samson hade stora problem med mattan, han halkade runt som bambi på hal is. Vi tog oss igenom båda hoppbanorna med fem fel. I a-klassen räckte det till en andraplats och i b-klassen till en fjärdeplats. Kul med framskjuten placering, tråkigt med felen. I lagklassen nollade vi första agilityloppet men diskade oss i hopp. Tyvärr fick vi inget resultat på laget. I söndagens agility var Samson och jag inte på samma planet, två disk... I lagklasserna så gick det bättre, nolla i agility och fem fel i hopp. Good enough. Nu känns det alltför länge tills nästa tävling....

Läs hela inlägget »

Med knappa timmen kvar av 2014 är det dags att sammanfatta året!

Januari inleddes med My dog i Göteborg. Vilda exc och vinnare av ukl båda daharna, första dagen med Ck. Nova gick hela sju valpar genom akut kejsarsnitt, blev jättedålig och låg inlagd i tre dygn. Vildas mamma fick diagnosen PLL och det diskvalificerade Vilda från tänkt avel...

I Februari startaade jag och Samson i du bla hopp och agilityklasser i Söråker och tog våran första agilitypinne då vi vann en klass. Vi ögonlyste Samson och Mace, de var ua! Mace kollade patella med och det såg också fint ut.

Mars började med utställning i Sollentuna, Vilda fick vg. Jag och Samson var i Norberg på agility, där lyckades vi komma etta och tvåa i hoppklass och var helt plötsligt i klass2, vi kom trea i agilityn och tog vår andra ag-pinne. Jag lyckades krocka med en älg och förstöra bilen. Samson var hos veterinären med ryggont och fick en röntgen remiss till redog.

Vi åkte till redog i April, allvarlig muskelinflammation blev domen, två månaders vila och NSAID-behandling. Vi ställde ut i Kista, Myrvang Orion slog till och vann junkl med Ck, Vilda och Myrvang Ophelia fick Vg. Samson började med laserbehandling för sin skada. Vilda debuterade i officiell agility med katastrofalt resultat. Nova ställdes första gången efter valparna, och gör det med bravur då hon blir BIM!! Vilda fick Vg.

I Maj fick Mace och Samson valpar! Fyra hanar och en tik! Vilda tävlar igen på ssbk, och igen flippar hon ur. Samson blir friskförklarad och får börja träna igen! Vi ställer ut inoff i gubbängen och kniper alla första och andraplatser. Vilda tävlade i Eskilstuna, bättre denna gång än sist. Vi åker till Drammen, Toffe blir andra bästa hanvalp, Vilda ett vg och ett exc. Nova tar två fina excellent i tuffa championklasser.

Juni börjar med agility i nynäs, Samson vinner en hoppklass och kommer tvåa igen. Vilda gör två fina tävlingsdagar. Vi hjälper Linda på kennel Raaw att gräva ut två hundar som är fast i ett gryt och vi faller pladask för en valp där som vi köper, Myran. Samson tävlar på Gotland, halvdan debut i hopp2 men vi tar iaf den sista agilitypinnen!

I Juli tävlar vi i min hemstad Härnösand, Vilda flippar ur i alla starter och jag bestämmer att det får vara nog. Samson gör många bra starter utan att ha marginalerna på sin sida. En tredjeplats med fem fel är bästa resultatet. Vi åker på grytläger i Västergötland, vi lär oss massor och får också chansen att gå anlagsprov i viltspår. Svea och Samson klarar det.

I Augusti åker vi på utställning i Eskilstuna och Norrköping, Myran BIR och BIM. Toffe andra bästa hanvalp med Hp i norrköping. Nova tar exc och Ck. Vilda får flytta till Jan och Ferry på prov och de älskar henne från första stund så hon blev kvar där. Vi provar att tävla rally, Samson gör två godkända rundor, Svea är nära att få godkända rundor hon med. Vi åker till Gotland på utställning. Myran BIM och BIR, Toffe andra bästa hanvalp båda dagarna. Mace exc pch VG, Samson och Nova exc x2.

Septembers första helg var stunden då jag ville sluta med agility, fyra disk i samma tävling. Helgen efter tog Samson sin första titel, RLD N på en tävling i Linköping. I Västerås lossnade det i agilityn och vi tog vår första klass2-pinne i agilityklass. Vi tog även agilitypinne nummer två i Haninge. Vi gick viltspår, Samson fick ett förstapris, Svea ett andrapris och Nova klarade anlasprovet galant.

I Oktober gick vi spårprov igen, Svea bröt, Samson fick ett andrapris och Nova ett fint förstapris!

November började med utställning i Växjö, Myran andra bästa tikvalp med Hp, Toffe slog till i sin först officiella utställning, bästa junior och ett reserv-cert! Nova fick Ck. Maya debuterade med ett exc och Offa fick VG. Vi åkte till norsk och nordisk vinnare i Lillestrøm. Toffe fick exc x2 och placerade sig båda dagarna i en väldigt startk juniorklass. Myran debuterade officiellt på nordisk vinnare med exc. Nova exc x2 ena dagen med Ck. Maya fick VG x2. Samson debuterade i agility utomlands och tog en norsk pinne och en andraplats!

December bjuderr ju alltid på Stockholms hundmässa, vi byggde monter och våra hundar var goda rasreprensentanter där, i ringen fick Toffe exc, blev tvåa i junkl med Ck och till slut trea i bhkl med reservcert!!!! Myrvang Koh Chang "Wille" fick exc och blev trea i ökl. Myran fick exc men blev oplacerad i en stark juniorklass!
Året har bjudit på både upp och nedgångar men i det stora hela är vi nog nöjda!

2014 är strax slut, nu väntar 2015, det ska bli spännande att se vad det året har att erbjuda! Vi går ut hårt, agilitytävlingar i Kista redan till helgen :)

Läs hela inlägget »

Det är ett tag sen jag skrev ett inlägg och det har ju hänt lite! Den 8/11 var det dags för terrierklubbens höstutställning i Sollentuna, nära och bra! Vi ställde Myran i valpklass och Toffe, Maya och Offa i juniorklass. Myran blev bästa tikvalp med Hp och sen blev hin BIM-valp. Toffe vann juniorklassen med exc, tyvärr inget Ck denna gång. Maya blev tvåa i sin klass med Exc och Ck, dock oplacerad i bästa tik. Offa fick ett Very Good men placerade sig sen först av vg-hundarna på en bra fjärdeplats i klassen! Nöjd med dagen verkligen!

Veckan efter var det dags för Norsk och Nordisk Vinnare i Lillestrøm! Vi packade bilen full av folk och hundar (den tänkta takboxen passade i te på bilen...). Men vi fick bra med plats ändå. Vi hittade även fram till hotellet som låg vid Gardermoen. På fredagen var det Norsk Vinnare, myran kom trea i valpklass, Toffe fick Exc och blev trea i juniorklass, Maya fick Vg och Nova fick exc och Ck. Inga titlar vann vi men vi är jättenöjda med resultaten, konkurrensen var stenhård! På lördagen hade vi utställningsvila men jag och Samson skulle tävla agility. Efter lite förvirring där jag hade strulat till det med klasserna (i norge heter small liten och large stor, vilket gjorde att jag trodde klasserna hade omvänd ordning mot vad de hade...) Vi hade dock gott om tid ändå, vi började med agility, banan var inte jättesvår men hade några fällor. Samson var dock helt fantastisk att köra, så lyhörd. Jag tappade bort mig i mitten nånstans, var inte säker på om jag tagit rätt hinder, det gick inte att höra domarens visselpipa i hallen... Jag såg dock att domaren följde med i resten av klassen så jag hoppades att vi nollat. När resultaten kom upp hade vi inte bara nollat utan vi hade även den näst snabbaste tiden! Vi kom tvåa och tog en norsk pinne! Hade jag fått räknat den hemma hade vi varit i trean nu! I hoppklassen som gick av stapeln många timmar senare blev det bara massa strul, Samson var flamsig och jag bara skrattade, vi diskade väl oss ca 10 ggr på den banan. Samsons uppfödare var också på plats och kollade! Jättekul!

På söndagen var det norsk vinnare, Myrans debut officiellt! Men först ut var Toffe, han fick åerigen exc och placerade sig i klassen! Myran fick exc men blev oplacerad, Maya vg. Nova fick också exc i championklass! Väldigt bra resultat denna helg då motståndet nästan var svårast möjliga!

Vi packade in oss i bilen och åkte de dryga milen hemåt efter en helg som var trevlig och intensiv! Vi passade på att bestämma oss för att åka på Euro DogShow som går av stapeln nästa år i september på samma plats! Hotellet är bokat!

Nästa happening för oss blir Stora Stockholm 13-14/12. Jag håller som bäst på att planera våran rasmonter. Vi ses väl där?

Läs hela inlägget »

I torsdags styrde jag, mamma och Sara bilen mot Växjö för utställning. Vi skulle sova hos Elisabeth som har kennel Whistlewoods. Jag jobbade så vi fick starta på eftermiddagen, resan gick fint, hos Elisabeth blev vi bjudna på underbart god mat och fick ett väldigt bra rum att sova i! På fredagen var det dags för utställning, Myran var först ut, i tikklassen var det fyra valapar med, Myran blev placerad som nr två med Hp! Hon var duktig i ringen mitt lilla yrväder! Sedan följde en lång väntan innan det var dags för dom vuxna hundarna, Toffe gjorde debut som junior och han gjorde det med bravur! Bästa juniorhane, exc och Ck! I bhkl blev han första oplacerade hane och fick reserv-cert! Vilken debut han gjorde! Maya debuterade också i officiella sammanhang, hon fick ett slätt excellent så det gick också bra! Offa visades också i juniorklass, hon fick ett very good, där är det bara lite ringträning som fattas så kommer det gå finfint i ringen! Nova ställdes i championklass och fick Ck, hon blev tredje bästa championtik. Vi är väldigt nöjda med helgen, nu är det utställning två helger till, på lördag i Sollentuna och helgen efter det är det Norsk och Nordisk vinnare i Lillestrøm! Det ska bli så kul! Utställning fredag och söndag. På lördagen ska jag och Samson göra debut i agility utomlands :)

Läs hela inlägget »

Igår gjorde vi resan ut till Gräsö för spårprov, Samson och Svea skulle göra sitt andra öppen klass spår, Nova sitt första. Vädret var väl sådär, väldigt blåsigt och lätt regn. Nova var först ut, hon gick ett snabbt och fint spår, och tog ett förstapris! Ewa och Myrvang Orion var också med, de gick ut som nummer två, också ett snabbt, fint spår och ett första pris! Nu har de bara ett första pris kvar och sen är Orion champion! Samson gick som nummer tre, han tog spåratarten kanon, var snabbt iväg, ringade på en vinkel men fortsatte i ett fint tempo. Men helt plötsligt tar hans intresse för hål överhanden... En sur matte väljer då att ta tillbaka honom till spåret (där rök det första priset...) sen spårar han på jättebra, inga problem efter skottet och en lycklig hund hittar sin skank... Ett andrapris blev resultatet, och det bara för att jag tar tillbaka honom till spåret. Känns surt att vi var så nära förstapriset då domaren tycker att han spårar bra! Vi får ta nya tag, jag har redan anmält honom till ett nytt prov! Svea var sist ut av våra hundar, hon tog också spårstarten bra men nånstans under spåret tappar hon fokus och väljer att gå en fin skogspromenad istället, Sara väljer att bryta. Svea ska få träna lite spår hemma nu, hon har faktiskt inte alls spårat mycket så det är inte så lätt för henne! Snart är ju Myran spårmyndig med, kanske jag hinner gå ett anlagsprov med henne innan det blir snö, hoppas!

Läs hela inlägget »

Många gånger du jag tränar eller tävlar har jag fått höra att jag har en så bra hund. Jag har fått höra av folk som har haft vissa problem att jag aldrig kan förstå hur de har det för jag har det så lätt på träning och tävling som har Samson. Nu ska jag berätta hemligheten angående detta. Samson är en bra hund, han har som alla hundar fel och brister. Han har bra sidor som jag gillar och han har dåliga sidor som jag inte gillar. För ett och ett halvt år sedan började vi träna agility på allvar. Då hade jag en hund som kunde de flesta hinder, vi kunde ingen handling och vi hade aldrig sprungit en hel bana. Jag hade försökt lära honom slalom med ett katastrofalt resultat (när jag sa slalom la han sig ner och såg strykrädd ut!) jag sa till Sandra min agilitytränare att vi aldrig skulle kunna tävla pga detta. Hon var säker på att det gick att fixa... Jag hade en hund som tog de hinder han ville och en hund utan tillstymmelse till kontaktfältsbeteende. Det var många träningar då jag bara ville strunta i allt, vi skulle aldrig bli ett agilityekipage. Slalom var enligt Samson ett jäkligt onödigt hinder som bara tog extra tid. Men med bästa tränaren som hela tiden peppade, tragglade vi. Det var inte en gång i veckan jag släpade ut mina slalompinnar ner på gräsplanen hemma, nej det var kanske fem dagar i veckan. Samtidigt slet vi med andra delar, att jag skulle bestämma vilka hinder vi skulle ta och att man inte hoppar från a-hindrets topp. Det gick framåt, och den dagen Samson tog sitt första 12-pinnars slalom grät jag av lycka! Vi har kämpat mkt, sena pass på hallen ivrigt påhejdad av två människor som alltid trott på oss (Sandra & Carro utan er vore jag inte där jag är idag). Samsons bra sidor är att han kan träna hur länge som helst med samma intensitet, han älskar agility och han är väldigt lätt att belöna, det är sidor som självklart gör honom till en bra hund! Samson är bra, inget snack om saken men att jag skulle ha fått det vi har gratis är att förta mitt arbete med honom.

Läs hela inlägget »

Efter att ha startat två rallytävlingar i fortsättningsklass med dåliga resultat, tror jag att vi slutar med rallyn. Vi har ju bara haft det som ett litet tidsfördriv vid sidan om agilityn. Vi har vårat RLDN och jag tror det får räcka... Jag har inte lusten att träna rally, Samson tycker det är rätt trist och det känns som att agilityn ska prioriteras. En kommentar På min fb efter våran andra start om hur dåliga vi var är också en orsak till att jag funderar på att stryka oss från de två tävlingar vi är anmälda till...jag trodde inte jag brydde mig om sånt, men tydligen la jag mer vikt vid det än jag trodde... Jag bestämmer mig helt imorrn.... Men det lutar åt att det är sluttävlat.

De blir inga vintervalpar heller, vi fick inte till någon parning mellan Mini och Samson, trist, men vi försöker ta en andra kull på Mini i vår istället...

Nu startar en intensiv period med utställningar, nu såhär i lågsäsong! Den 30/11 drar vi till Växjö, vi ställer Myran i valpklass, Toffe och Maya i junkl och Nova i championklass. Helgen efter är det terrierklubbens utställning i Sollentuna, Myran i valpklass, Toffe (o Maya?) i juniorklass. Den 14-16/11 är set norsk och nordisk vinnare i Lillestrøm, Myran är valp på norsk vinnare på fredagen, Toffe och Maya går i jubiorklass, på nordisk vinnare debuterar Myran som junior! Då går såklart Toffe och Maya med. Lördagen tävlar jag o Samson agility, debut utomlands :)

Läs hela inlägget »

Senaste helgerna har varir knökfulla med happeninga ( tur att jag bytt jobb och inte jobbar så mkt helg längre!) förra helgen åkte jag, Samson och Myran till Västerås för lite agility. Tre klasser agility oxh tre klasser hopp fördelat över två dagar. Det var kallt, lite blåsigt och glashalt i det blöta gräset.... Första dagen blev de två disk, en i hopp och en i agility. Ena disken var ganska onödig, Samson halkade i slalom och gick ur, så vi akulle tå tillbaka och ta om så tog han hela slalomet från fel håll. I dagens andra agilityklass så slog vi dock till med en nolla, klassvinst och vår första klass 2-pinne!! Nöjd med det! Natten tillbringades på ett vandrarhem på fullerö golfklubb som snälla Jenny fixat åt mig! Så skönt att slippa åka fram och tillbaka. Dag två blev det ett tiofelslopp, en disk oxh en nolla. Det var helgens sista lopp, Samson kändes trött och det märktes på tiden som inte räckte till pinne...

Denna helg debuterade vi i fortsättningsklass i rallyn, en debut som kunde ha gått mkt bättre... Jag tror jag värmde upp för länge för Samson kändes ointresserad på banan, enda gången han lyste upp var i åttans frestelser sär han va galet sugen på att ta en fårakinnsleksak... 57 poäng och ingen runda att vara stolt över, nya tag nästa helg och så ska jag försöka träna lite innan med...

Söndagen gick i agilityns tecken, tre klasser på haninge bk. Först agility, där vi nollar och vinner! Andra pinnen! Hopp a diskade vi osa i och i hopp b så var vi nolla till sista hindret där Samson på riktigt fulbyter bakom ryggen på mig och går förbi sista hindret! Surt men i stort sett nöjd med dagen! På eftermiddagen åkte vi till skogarna i Uppland, dags för spårprov. Samson började med att göra ett riktigt bra spårupptag men sen blev han ofokuserad, han var berörd av de hundar som ett par minuter innan vi gick spåret hade sprungit omkring precis där. Han samlade dock ihop sig och tog vinklarna bra, även återgången klarade han fint och bloduppehållet med. Vid skottet reagerade han men kom igång och spårade efter. Spåret tog en stund att gå men vi fick ett förstapris! Spårar utmärkt står det i domarprotokollet! Svea gick också öppen klass, hon fick ett andrapris, de mesta var bra men hon behövde hjälp tillbaka till spåret vid ngt tillfälle. Nova gick anlagsklass och tog verkligen revansch från förra försöket. Tretton minuter tog det! Duktig!

Det planeras lite valpar på myrvanngs med, mer info kommer :)

Läs hela inlägget »