Solvalla hund & husdjursexpo

I helgen har vi varit på solvalla hela helgen, det var hund & husdjursexpo. På lördagen var det agility som gällde. I agilityklassen kändes Samson superfin, dock lyckas jag puscha ut honom vid hinder tolv och han tar det från fel håll.... Surt på en annars fin runda. I hoppklassen så tar Samson fel hinder efter slalomet, det hade jag nojat över redan på banvandringen... En jäla skitdag resultatmässigt... Nu kör träningarna igång igen, de blir bra, vi behöver träna.

 

Söndagen bjöd på debut i rallylydnad och utstälnning, pga strykningar fick vi en plats i första klassen. Sara och Svea var först ut, de gjorde en fin debutrunda, Svea blev lite osäker men Sara peppade henne bra och de tog sig igenom alla skyltar. Min och Samsons runda blev väl ok, lite koppeldrag och en hund som ville nosa på skyltarna. I slutet blev han störd av att Nova skällde utanför banan och jag va rätt arg och ledsen när jag fick av. Vid prisutdelningen fick jag lite av en chock när de visade sig att vi fått 77 poäng, ett kvalificerat resultat! För det fick vi en liten medalj. Sara och Svea fick fina 63 poäng, bra jobbat då Sara inte trodde de skulle få runt.

 

Efter första rallyklassen var det valputställning, Toffe var först ut, han var ensam i sin klass, han visade sig fint och fick Hp. I tikklassen var det Myran och Myrvang Pleiades "Maya" som några kompisar har på foder. Båda damerna fick Hp och Maya vann. Fina kritiker på alla tre! Superkul! Maya blev BIR, domaren tyckte Toffe hade lite slarviga öron. Bra dag i ringen!

 

Efter att ha gått runt och kollat lite, blivit biten i fingret av en papegoja, kollat kaninhoppning och mött Sara o Therese från träningsgruppen var det dags för andra starten i rallyn. Den här kändes bättre men det var dåliga sättanden av Samson och jag var inte alls säker på om vi klarat 70 poäng. Sara och Svea kämpade sig igenom alla skyltar igen, duktiga ni! Vid prisutdelningen fick Svea 60 poäng, men jag är helt säker på att dom nästa start klarar godkänt resultat. Min lapp trodde jag att de tappat bort när de började komma över 80 poäng... Men vi var med och hade fått 89 poäng! Supernöjd, det trodde jag aldrig! Domarens kommentar på protokollet var "snyggt!". En medalj till idag och vi behöver ett kvalificerande resultat till för titeln RLDN, nu letar vi tävlingar som passar i ett redan späckat schema! Det blev en trevlig helg trots avsaknad av agilityresultat men med rallyresultat istället.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln