Back to basic.....

Det har varit dåligt med både träning, bloggande eller ngt hundigt senaste veckan. Vädret har varit dåligt, jag är trött då jag har nytt jobb och så. I tisdags var det ju som vanligt agility! Det är ju serpentinmånad nu och vi fortsatte på det temat. Samson var uppe i varv och hoppade allt som gick att hoppa i början, efter att ha belönat serpentinarmen några ggr för att få honom att haja konceptet så gick det mycket bra! Vi fick många fina tajta svängar och en fin känsla. Vilda var pigg som en mört under två övningar sedan kroknade hon helt och väljer då att nosa runt lite, springa ett varv eller att bara kika på de andra hundarna. Efter lite snack med coach Sandra inser jag att jag gått för fort fram, Vilda är inte Samson och jag måste inse de. Nu ska vi köra små korta roliga träningsstunder med rolig belöning. Hon måste få tycka det är roligt, att köra för länge med henne gör bara mig och Vilda frustrerade.... På banträningen var Samson inte helt inne på att ta samma bana som jag, jag valde efter ett antal dåliga starter att plocka honom av banan och köra lite senare. Då gick det lite bättre, han väljer dock att gå ur slalomet då det är tre pinnar kvar. Då vi tar slalomet igen går det helt fint! Halvnöjd med denna agilityträning, de finns delar som är mkt bra och det finns delar vi måste träna på!

Idag var det sol ute! Efter att Charlotte Kalla kroknat på tremilen valde jag att gå ut och träna lite. Med Vilda körde jag verkligen back to basic, jag belönade att hon tog kontakt med mig, vi var ute vid sjön och där var det både hundar och barn som störde Vildas redan dåliga koncentrationsförmåga. Jag är nöjd med henne och jag tror det här är vägen vi får gå. Körde korta korta repetioner för att hon fortfarande skulle orka. Med Samson körde jag lite fotgående och svängar. Gick helt ok.

P-kullen har blivit sex veckor, några har fått nya hem men det finns fortfarande några godingar som letar efter sina egna hem! Hör gärna av er om ni är intresserade av en jrt-valp! På bilden ser vi Molly från våran N-kull. Molly bor i täby med sin husse och matte och ska förhoppningsvis få jaga lite med husse!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln