Back to basic.... Igen!

I toradags på första maj var det inoff agility på sbk stockholmsavdelningen. När jag vaknade och kollade ut genom rutan och såg regnet var man inte så sugen på att åka... Vid en närmare titt visade det sig att det faktiskt snöade, tanken på att få och dra täcket över huvudet var lockande... Men icke, jag satte på hundarna varsitt täcke (i maj!) och iklädde mig själv dunjacka och sen drog vi! Mötte upp Carro och Kaj, vi började med att fika i klubbstugan. Sen gick vi banvandring till ag-klass, där hade jag inte anmält Vilda men Carro skulle köra Kaj. De gjorde en mkt fin runda! Sen var det dags att starta hoppklass med Vilda, jag ställde Vilda i starten och sen drog hon.... Som en avlöning. Hon tyckte det var fantastiskt roligt att springa lös med en hysterisk matte efter sig. Hon tog iallafall 12-pinnars slalom, alltid nåt. Samma visa i blåbärsklass, jäla tramshund! Jag tog henne under armen och avslutade det hela. Insåg att vi har lite att jobba med, sagt och gjort, följande dagar har vi tränat cirkelarbete, inkallning, fokus och koncentration. Det verkar faktiskt ha gett resultat! På tisdagens ag-träning tyckte jag absolut att hon var mer fokuserad på mig, hon började flamsa en gång och sprang iväg och bara spelade pajas. Då tog jag henne och kopplade henne utanför planen, där fick hon sitta en liten stund och sen körde vi igen och då var det ingen tramshund längre! Hon jobbade superbra då! Aha! Så nu blir det utvisning om hon tramsar så! Idag har vi varit på SoSu och tränat slalom, platt tunnel och gungan. Kändes mkt bra! Hon fick nån utvisning för flams och då jobbar hon bättre efteråt.

Samson har varit på laserbehandling igen och efter att jag i några dagar tyckt att han varit sämre i höften tycker jag mig nu se en förbättring. En medicin är färdig och nu är de fyra dagar kvar av rimadylen. Nästa vecka ska vi tillbaka till redog! Hoppas på positiva besked!

Nu till det bästa av allt, vilken dag som helst kommer det nya Myrvang-valpar! Små mini-mace och mini-samson! Ska bli så spännande, jag väntar bara på att mamma ska ringa o säga att det börjat! Snart snart!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln