Gotland!

I fredags tog jag, Sara, Nung och Martina (som har kennel buskotten) kvällsfärjan till Visby, det var dags för den årliga tvådagarsutställningen där. Vi var där förra året och det var en angenäm upplevelse! Vi hade hyrt samma hus som jag och agilityflickorna hyrde då vi var på klinteortens midsommartävlingar. Vi var framme sent så de var bara att bädda sängen och krypa ner direkt. Efter inte så mkt sömn var det dags att åka mot Visby och första dagens utställning! Domare i ådag var Mona Selbach från Norge, ny bekantskap för oss. Först ut var Toffe, han fick en finfin kritik, Hp och stod som tvåa efter Elisabeth på Whitslewoods fina hane! Myran visade sig som en liten dröm, vår träning har gett resultat! Vi har dock en del att jobba med i hennes stående. Myrungen fick en jättebra kritik, Hp och blev bästa tikvalp. I BIR:et var jag ganska så säker att bli slagen av hanen, han är kanonsnygg och visar sig bra. Han slog oss i nkpg (då blev han även BIS-2!) men tro det eller ej, Myrsloken travade hem BIR:et! Duktig Myra! Nästa hund på tur var Samson, var länge sen han ställdes officiellt, han fick exc, bra kritik och stod som tredje hund i öppenklassen, good enough! Mace och Martinas Harper gick i ökl tikar, båda med exc, Harper vann. Mace var lite för rund idag.... Nova gick i championklass, hon blev tvåa, tyvärr utan Ck. Vi fick vara med i stora finalringen idag, jag och Myran, efter en förbesömning som tog galet lång tid fick vi ta ett varv i ringen innan vi blev avtackade, Myran hann kissa inne i finaleingen också innan vi var klara där, väntat, men det var kul att bara få vara där! Vi var galet trötta påmkvällen och la oss tidigt.

På söndagen dömde Anne Rohde, då blev Toffe tvåa igen dock utan Hp idag men inte alls en dålig kritik, han behöver lite tid bara. Myran var ensam i sin klass idag, hon travade in som etta med Hp! Idag blev hon BIM, slagna av Elisabeths fina hane, det är helt ok! Samson upprepade samma resultat som igår, exc ökk 3. De jag blev gladast över är att han i kritiken fick "utmärkt topline" och "välvisad och showig". Hans topline är galet mkt bättre sen vi behandlade den skada som nåhan nog har haft ont av länge. I båda hans kritiker har han fått bra topline! Skönt! Att han är showig har vi aldrig hört, han tycker ju att det är riktigt tråkigt så de var ju extra kul! Mace fick ett very good idag, Harper vann klassen med Ck (hon blev sen btkl 3 med r-cert o r-cacib! Stort grattis bästa Martina!). Nova fick ett slätt exc idag med! På det stora hela är vi nöjda!

På kvällen var vi inne i Visby och käkade med Elisabeth och hennes dotter, vi hade en jättetrevlig helg! Nu väntar det mest agility, kanske åker vi och ställer i Växjö i oktober!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln