Jag ska berätta en hemlighet....

Många gånger du jag tränar eller tävlar har jag fått höra att jag har en så bra hund. Jag har fått höra av folk som har haft vissa problem att jag aldrig kan förstå hur de har det för jag har det så lätt på träning och tävling som har Samson. Nu ska jag berätta hemligheten angående detta. Samson är en bra hund, han har som alla hundar fel och brister. Han har bra sidor som jag gillar och han har dåliga sidor som jag inte gillar. För ett och ett halvt år sedan började vi träna agility på allvar. Då hade jag en hund som kunde de flesta hinder, vi kunde ingen handling och vi hade aldrig sprungit en hel bana. Jag hade försökt lära honom slalom med ett katastrofalt resultat (när jag sa slalom la han sig ner och såg strykrädd ut!) jag sa till Sandra min agilitytränare att vi aldrig skulle kunna tävla pga detta. Hon var säker på att det gick att fixa... Jag hade en hund som tog de hinder han ville och en hund utan tillstymmelse till kontaktfältsbeteende. Det var många träningar då jag bara ville strunta i allt, vi skulle aldrig bli ett agilityekipage. Slalom var enligt Samson ett jäkligt onödigt hinder som bara tog extra tid. Men med bästa tränaren som hela tiden peppade, tragglade vi. Det var inte en gång i veckan jag släpade ut mina slalompinnar ner på gräsplanen hemma, nej det var kanske fem dagar i veckan. Samtidigt slet vi med andra delar, att jag skulle bestämma vilka hinder vi skulle ta och att man inte hoppar från a-hindrets topp. Det gick framåt, och den dagen Samson tog sitt första 12-pinnars slalom grät jag av lycka! Vi har kämpat mkt, sena pass på hallen ivrigt påhejdad av två människor som alltid trott på oss (Sandra & Carro utan er vore jag inte där jag är idag). Samsons bra sidor är att han kan träna hur länge som helst med samma intensitet, han älskar agility och han är väldigt lätt att belöna, det är sidor som självklart gör honom till en bra hund! Samson är bra, inget snack om saken men att jag skulle ha fått det vi har gratis är att förta mitt arbete med honom.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln