Grytläger!

I torsdags åkte jag, Sara och Martina ner mot Västergötland på Jack Russellklubbens grytläger, vi kom fram lite senare än de andra då jag inte kom ifrån jobbet tidigare. Vi installerade oss på vandrarhemmet vi skulle bo på, undra om de andra gästerna gillade att de flyttade in typ 20 russllar... Lördagen startade med att vi åkte upp till konstgrytet, vi introducerade hundarna för ett grävlingsskinn, testade att gå i grytgångarna och gick tipspromenad. Det var väldigt varmt ute så hundarna (och vi ägare) hade de lite tungt. Samson var taggad på skinnet och kampade gärna med det! Vilda tyckte inte skinnet var så imponerande,, hon ville hellre kolla runt vid grytet. Efter lunch badade jag och hundarna, de behövdes i värmen! På eftermiddagen var vi tillbaka vid grytet, nu skulle vi träffa en levande grävling! Jag har varit med Samson vid konstgrytet i Öster Malma två ggr tidigare, första gången skällde han på grävlingen men andra gången spanade han in trädtopparna och låtsades att grävlingen inte fanns... Jag hade inte så stora förhoppningar direkt... Vilda var först in av mina, hon tittade på grävlingen, nosade lite men tyckte att grävlingen Kjelle var lite läskig och ville inte skälla. Samson gick in med attityd, kollade lite och med lite stöttning satte han igång att skälla, han blev mer och mer taggad! Han fick sen gå vidare och träffa grävlingen Ulla, han skällde på henne också men ville inte riktigt gå i grytgången. Tog hem två trötta hundar och kvällens spenderades utomhus i den varma sommarnatten med rödvin och trevligt sällskap. Lite seg steg jag upp på lördagen, dags att fortsätta med träningen, idag gick Samson i gången fram till grävlingen och skällde! Kul! Vilda kom också igång tillsammans med Nova och skällde hon med, duktiga Tuffset! På eftermiddagen var det dags för terrierrace! Första gången vi var med på ngt sånt! Hundarna sprang i heat med fyra russlar i varje. vilda var först ut av mina, hon sprang bra men var i ett tufft heat och blev sist. Samson låg trea länge men på upploppet kom Martinas hund Harper på att hon skulle ta av sig munkorgen och Samson kunde kuta förbi, så han gick vidare till semi! Han blev tvåa i semin med och kom då till final! I finalen sprang han bra och blev tvåa! Duktig kille!

På söndagen var det dags för prov, grytanlagsprov och grytapporteringsprov, inget vi skulle vara med på då vi inte är klara för det. Dock fick vi chansen att gå viltspårprov då vi hade en domare med. Det tackade vi såklart ja till, har i flera år tänkt att jag ska gå men det har inte blivit. Jag va supernervös innan, jag har inte spårat alls mkt senaste året.... Samson började bra, bra spårupptag och han pinnade på. Efter ett tag tappar han spåret och börjar gå runt, och runt, och runt. Då var jag på väg att ge upp.... Men helt plötsligt hittar han spåret och fortsätter spåra bra, han tar flera vinklar väldigt snyggt. Det är varmt i skogen, det känns som vi går flera km i snårig terräng. Samson tappar spåret en gång till, du får jag panik då jag misstänker att tiden runnit iväg. Han hittar dock snabbt tillbaka. Helt plötsligt är det som att Samson kommer på att vi är på grytläger, han ska ner i varenda hål han ser, han trycker sig ner i ett och jag frågar domaren om jag får lyfta ut honom vilket jag får. Vi tappar dock mkt tid på att kontrollera alla hålen på sista sträckan. Samson är nu rejält trött, men till slut hittar vi klöven! Precis i tid! Vi är godkända! Domaren säger till mig att han tycker Samson spårar mkt bra! Det var roligt att höra! Nu satsar vi på öppen klass och hoppas kunna ta championatet! Så nu har vi mkt att göra, jaga pinnar i klass två, göra tre första pris i viltspår samt att klara grytanlagsprovet! Det blir en kul höst!

Efter en galet trevlig kväll åkte vi hemåt och nu sover hundarna. Vi väntar på pappa och Myran som kommer ikväll!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln