Agility, utställning och laserbehandling....

Förra veckan började ju med agilityträning på SoSu på måndagen som kändes som en söndag. På tisdagen var det som vanligt agilitygrupp, vi fortsatte med kontaktfälten. Vilda går bra där, vi tränade även platt tunnel och det är som hon glömmer bort från gång till gång hur man gör, man dår börja om från början igen... Till slut blev jag så nedstämd att jag tappade lusten och satte mig i ett hörn. Fick ett telefonsamtal som gjorde att jag måste dra tidigare från träningen men gruppen övertalade mig att iallafall köra banan en gång, en Ag-1 bana. Vi gjorde de och tro det eller ej men där tog hon den platta tunneln i banan! På torsdagen åkte jag och Carro till Waxholms bk för att träna lite på olika ställen. Vilda var helt galen och stack med belöningsleksaken flera gånger och vägrade låta sig fångas in. Hon hoppade allt som kom i hennes väg och såg sådär lycklig ut som bara hon kan göra.... Platta tunneln tog hon finfint och slalomet med, effektiv träning blev det kanske 5% av tiden och resterande 95% gick åt att försöka få in det galna lilla tuffset... På lördagen var det Vildas officiella agilitydebut, två x hoppklass på Nacka Bk. Vädret var strålande, jag var där tidigt, det är alltid kul att kolla agility. I första klassen var Vildisen väldigt ofuserad på halva banan, hon tog två eller tre pinnar åt gången i slalom så där valde jag att diska oss. Efter slalomet tog hon en liten repa ut i skogen och jag tänkte att nu kommer jag få jaga det galna tuffset. Hon kom dock rätt snabbt rillbaka och helt plötsligt var det som att poletten trillade ner "aha! Agility!" Hon gick superbravandra halvan av banan. Mkt nöjd med det ( platta tunneln var dock inte med i denna klass...) i nästa klass hade hon ett väldigt bra driv, dålig handling av mig gjorde dock att hon missar ett hinder och tar det från fel håll. Slalomet var hon inte så sugen på i denna klass heller och den platta tunneln verkade hon aldrig ens ha sett... Har hon inget minne den här hunden? I torsdags var den platta tunneln superrolig på lördagen var det som att jag bett henne att gå in till en hundätande drake.... HJÄLP! Vad ska jag göra? Vi har iaf två viktiga saker att träna, platt tunnel och slalom, hoppas bara hon minns det?...

På söndagen vände vi näsan mot Västerås för nationell utställning, Carros Kaj skulle försöka bli champinjon, Nova skulle göra comeback efter valpkullen oxh Vilda skulle försöka att visa upp sig lite eftersom hon i Kista helt glömt hur man går i en ring. (Det var det här med hennes minne igen...) Kaj fick ett slätt excellent.... Bra men det hade varit roligt att få skjutsa hem en nybakad champion! Vilda gick bra i ringen men domaren ville ha mer benstomme och hon fick ett vg. Nova slog dock till och blev BIM! Hon var en av bara två tikar idag med Ck! Så galet roligt!

Idag var jag och Samson på första laserbehandlingen, Samson var inte alls intresserad av att bli undersökt av en till person utan ville hellre inventera godishyllorna.... Efter att ha blivit mutad med några leversnittar gick han med på att behandlas, och det var nog ganska skönt, han satt och slappnade av mer och mer, huvudet hängde och han såg ut att ha det bra. Han var väldigt glad efteråt också! Jag tycker mig se en liten förbättring efter tre veckors vila och smärtis, han drar inte alls upp ryggen lika mkt nu när han står och går. Han ser riktigt snygg ut och jag blev sugen att damma av honom och ta med han ut i ringen igen. Kanske att han ställs i sommar någon gång, de skulle vara kul!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln