Närkontakt med älg....

Igår kväll skulle jag köra till mamma för att para Mace med Samson och förhoppningvis få till Myrvangs q-kull. Ett par km från mammas hus som ligger längs en liten kurvig väg mitt i skogen så ser jag något stort brungrått komma ur skogen på höger sida, en älg! Jag bromsar, hinner tänka att "det här går åt helvete" och sen smäller det. Jag ser min vindruta spricka i nåt som liknar spindelväv.... Jag funderar på vad ska jag göra nu, mina händer skakar och tårarna rinner på mina kinder. Jag har inte ont nånstans, hur är det med älgen? Jag vågar inte gå ut, vill inte se en skadad älg. Jag ringer mamma som slänger sig i bilen, jag går ut, ser den stackars älgen halta omkringi diket, skadad. Får tag i polisen och ber de skicka en jägare snabbt! Då slår de mig, hundarna! Hur mår hundarna? Mamma kollar till dom och de är tack o lov oskadda (Samson ville mest spåra älg). Vi har klarat oss helt oskadda allihop! Pratar med jägaren som ska skynda sig till platsen, pratar med länsförsäkringar som fixar bärgning (alla människor från polis till försäkringsbolag var oerhört hjälpsamma och proffsiga trots att jag inte riktigt kunde säga var jag var...) man vill inte tänka på vad som hade hänt om jag kört lite fortare, hundarna inte hade suttit i bur etc etc.....

Idag lördag har dagen varit lugnare, ägnade lite tid åt att trimma och på kvällen var jag på Norra Stockholms Hundcenter oxh tränade agility. Lite kombinationer, kontaktfält och slalom med Samson. Platta tunneln, slalom, a-hindret och lite hinder med Vilda. Väldigt nöjd med båda odjuren! Vilda tog platta tunnel utan att man behövde lyfta på släpet och hon tar 12-pinnars slalom! Samson fick även vara med på en platsliggning, de var inga problem för honom. Hon springer glatt över a-hindret med. Härligt sätt att tillbringa lördagskvällen!

Förresten, det blev en parning igår så håll tummarna att det blir en kull i maj nu :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln