Återbesök, rallylydnad och snöodjur!

I går var jag på världens bästa ställe, Norra Stockholms Hundcenter, jag hänger där lite för jämnan, ibland för att träna och många gånger för att umgås och snacka skit med Carro som äger centret. Här finns det en superb inomhushall där jag tränar agility med förmodligen Sveriges  (kanske världens!) bästa agilityträningsgrupp! Igår stod dock inte agility på schemat utan rallylydnad. Jag har med hjälp av Carro satt igång och träna de. Det är riktigt kul! Igår hade jag med mig Samson, Vilda och Svea. Jag och Carro tränade i tvåminutersintervaller med varje hund, vi hade tre hundar var att träna. Samson fick starta med att träna lite fotgående, det börjar sitta bra nu, iallafall i rallyklass, ingen tävlingslydnadsdomare hade väl varit speciellt imponerad.... Sen lottade Carro fram skyltar som vi tränade på, han har svårt för vändningar åt vissa håll, fick lite nya tips på hur vi ska träna det. Vilda tränar fotgående och koncentration, med en tub mjukost fick jag henne att kunna gå en bit bredvid mig. Svea fick träna som Samson, hon har ett bra fotgående men blir lite osäker ibland, man får vara duktig att peppa henne då är hon en liten stjärna! Jag är imponerad av Carro och hennes duktiga vovvar, synd att jag inte kan komma och kolla hennes debut i rallyn, det krockar med vintercupen i agility, men debuten i lydnad den ska jag se!

idag var vi på Bagarmossens djursjukhus med Nova, allt ser fint ut och det känns skönt. Valparna är runda, fina och pigga. Tiden går fort, snart är de en vecka gamla!

Jag och vovvarna har också hunnit med en härlig promenad i orörd nysnö, vi mötte ingen det var bara jag, hundarna och tystnaden. Det är lycka att se tre russlar röja i snön!
Etiketter: träning avel

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln