Tillsammans är vi starka!!

Norska ambassaden Norska ambassaden

Ibland måste saker stå tillbaka, hundarna är mitt stora intresse, mitt liv, men politik och kampen för mänskliga rättigheter har och är också en stor del av mitt liv. Därför blir det en del inlägg just nu om andra saker än hund... Jag tror att detta terrordåd beror alla så jag tror inte nån blir arg för det! Polisen i Norge har sänkt siffran för antalet döda, vilket iofs är bra men tragedin blir inte mindre för det! Jag plågar mej själv med att kolla intervjuer, filmklipp och bilder på det som har hänt. Tårarna slutar inte rinna, det är ofattbart att nån har gjort detta i vårt demokratiska norden som vi ska vara stolta av! Kan vi inte låta detta bli en väckarklocka? Kan vi inte tillsammans jobba mer för att inte acceptera främlingsfientlighet, hatbrott och intolerans? För att citera (min översättning!) "om en människa kan visa så mkt hat, tänk vad mkt kärlek vi kan visa tillsammans". Kan vi inte göra det, vi visar att vi inte accepterar att folk behandlas illa pga hudfärg, religion, sexuell läggning, politisk åsikt etc etc. Vi är en värld och vi borde ta hand om varandra.

 

O kom ihåg!! Hat är ingen mening, hämnd är ingen lösning och ondska bekämpar man med ännu mera kärlek!!!!

 

Mitt i denna ångest som detta har medfört planerar vi för en trevlig helg i Värmland:) På fredag drar vi till Ransäter. Just nu pågår det sista pysslet med vovvarna, Samson ska åka till Rimbo ikväll och bli trimmad av mamma. Vi får se hur det går:) 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hanna » Mål 2015:  ”Låter som riktigt bra mål! Lycka till och kör hårt! :)”

  • Malin med Alvin » 2014:  ”Jag sa det till Frida på hundmässan jäklar vilka fina hundar det var på juniorkl..”

  • Elizabeth m Fleur » Jag ska berätta en hemlighet....:  ”Vilken söt JRT! Låter som ni kämpat på bra och fått fin utdelning. Känner igen d..”

  • Malin med Alvin » Ingen rast ingen ro!:  ”Stort grattis till duktiga Samson:)”

  • Malin med Alvin » Dagen då jag bara ville sluta med agility....:  ”Tycker inte du ska vara så hård mot dig själv agility är mycket svårare än vad m..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln