2011

"städa städa varje fredag o så varje jul, de tycker jag är kul...." eller nja... men nu ligger det grejer överallt så jag har inget val. Trötta är vi idag, Mini har kräkts hela natten så de blev lite upphackad sömn... Får hundar kaliumbrist om de kräks mkt som människor kan få? Annars går livet sin gilla gång. Lilla Nova växer och ser snyggare ut för varje dag som går!

 

Igår var vi på öppethus på HUndens Hus som har öppnat en ny träningslokal i Årsta. Det var trevligt, träffade Kickan jag tränar för och Linda jag har tränat för, trevligt! Vi hamnade på bild i Kickans blogg med, se inlägget här 

 

Nä de är väl dags att sluta fly städningen....

 

Ciao!

 

//M

Läs hela inlägget »
Etiketter: kompisar, vardag

Idag är det trångt i lägenheten:) Svea, Nova och Alwa är här, o så mina egna förstås. Vi har det mysigt inne för det är tråkigt väder ute. Nu sover alla! Nova har smakat på min dörrmatta, den va tydligen helt ok.

 

Snart börjar agilitykursen för mej o Samson, ska bli roligt!! Vi har dock tränat dåligt i sommar så de känns lite ringrostigt. Kul ska de bli iaf, jag gillar ju Kickan som har kursen, hon är glad och trevlig!

Läs hela inlägget »
Etiketter: aktivering, agility, vardag

Imorgon ska Sara o Nung åka till Fredrikstad och förhoppningsvis plocka ut en valp!=)=) Förhoppningsvis blir denna valp en liten stjärna i utställningsringen, en fantastisk spårhund och en superb mamma till framtida kullar=) Spännande är det iaf! Synd att jag måste jobba och inte kan följa med.... 

 

Blir mysigt med liten valp igen, fast de va ju inte så länge sen. Jag måste passa henne ofta! 

 

Nu ska jag städa! 

//Monica

Läs hela inlägget »
Etiketter: vardag, valp

Idag har jag varit med Carro, 3 russlar och en grandis vid Drottningholm och lekt lite! Ganska trevligt fast det var lite kall vind. Carro och jag tog en fika på ett mysig café där. Absolut ett ställe att åka tillbaka till.

 

Har en trött och mycket sur Mini hemma nu, Svea får knappt röra sej i lägenheten för då blir de lilla odjuret arg!! Nu har hon iaf gått o lagt sej. Synd att jag måste väcka henne snart för vi ska ta och åka till Rimbo....

Läs hela inlägget »

Utställningshelg!!=) Först SvTek:s utställning i Sollentuna, Samson exc, Ferry Exc och Svea VG. Våran hundkompis Glenn blev BIR unghund och Bim! Han tog sitt första Cert!!! Grattis=)=)

 

Int utställning i sundsvall på söndan, bara Samson stäldes, blev ett VG!

 

Go natt!

Läs hela inlägget »

Utställningen var ingen hit för våran del i helgen, ferry VG och Samson G. Men modo spelade en bra match på hovet och vann iaf=) Alltid nåt!

Läs hela inlägget »
Etiketter: modo, utställning, samson, ferry

Min första lediga dag och efter det här har jag 7 lediga dar till=) Så skönt!! Undra vad jag ska hitta på? Imorgon ska vi till Högbo iaf och ställa ut, blir nog trevligt. Vi ska åka med Frida som har Kennel Bumsingens, trevligt med sällskap och så spar vi lite bensin!

 

Ikväll ska vi på hockey, första bortamatchen för Modo, premiären gick ju åt h-e trots mål efter 16 sek.... Ska bli intressant att se hur de spelar...

Hepp!!

 

//M

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning, modo

Har en löptik hemma... Det är inte alls så kul faktiskt. Hon är världens argaste hund just nu med... Ikväll ska hon få åka till mammas granne och vara där tills hon har löpt klart. Det är lite jobbigt att hon ska vara borta men jag kan inte riskera att Samson sätter på henne... Hon är alldeles för liten på flera sätt... 

 

Gimo gick bra även fast man höjt förhoppningarna nu och vill ha ett Ck:) men 2 hundar med Exc och väldigt fina kritiker!! På söndag drar vi till Högbo med pojkarna igen!

 

Tjing!

Läs hela inlägget »
Etiketter: mini, utställning

Idag tar jag och Nung med oss pojkarna till Gimo och ställer dom. Samson ska debutera i öppen klass, stora killen!=) Undra hur det går idag....?

 

//Monica

Läs hela inlägget »

Har strålande nyheter, ska inte riktigt släppa allt än men vi har iallafall hittat en hane som vi ska använda till Tallulah! Ser ut att bli en spännande kombination!!! Håll utkik på hemsidan så kommer vi publicera det snart:D

 

Ferry blev BIS-4 i helgen på inoff, bra jobbat av killen!!! Till helgen kör vi Off i Gimo utanför Uppsala, 28 jrt med, får se hur det går!

Läs hela inlägget »

Idag ska vi till Gubbängen och ställa några av hundarna på inoff utställning! Samson, Ferry och Svea får hänga på! Samson och Ferry kommer att gå mot varandra om båda får Hp, jag blir lite nervös för de, hoppas Samson slår Ferry;) Glenn och Alwa ska också vara med, och Alwas bror Sixten! Hoppas på en bra dag!! Mini och Tallulah är hos mamma och softar:)

 

Jag har lite glada nyheter med, men jag kan inte släppa dom riktigt än, men snart hoppas jag!! 

 

Vi ses i Gubbis, kom gärna till vårt tält, det finns plats för alla!:D

Läs hela inlägget »

I morse kl 7 tog jag helg, efter en lugn natt där vi både hann se friidrott, spela alfapet och lösa ett korsord så gick jag hem, ut med vovvarna och la mej och sov ett par timmar. Nu är vaken (nja) och kollar på 3 hundar som alla ska ha samma tennisboll. Har Alwa här idag med:) Alwas matte kommer nog snart hem, ska fråga henne om vi ska ta en skogstur sen. Jag va ute för någon timme sen men då började det förstår regna och åska.... Nu är vi inne och leker istället.

 

Minisen har börjat löpa... får se hur vi ska placera hundarna när hon går in i höglöp..... kan bli knivigt... Ja ja allt löser sej.

 

Vi ses i Gubbis på lördag! De börjar kl 10!!!=D

Läs hela inlägget »
Etiketter: vardag, utställning, mini

Nung jobbar och Sara är i skolan så idag får jag äran att ha Svea här! Mys!!! Så nu har jag 3 JRT som bökar omking här, jag mår som bäst med en hundflock runt mej! Kanske jag ska introducera Svea för grunderna i kantarellsök idag? Måste iaf träna lite med Samson, kurs igen imorrn.

 

I natt är det jobb igen, 3 nätter sen en ledig helg igen, då drar vi till Gubbis för utställning igen. Det gick ju bra där sist, får hoppas på repris. Alwa och Carro ska också med. Vi har ju en liten intern utställningsliga, jag, Sara och carro. Just nu har jag inte riktigt siffrorna (Carro har dem) men Samson leder iaf och jag tror att Alwa är 2a. Kan lägga ut poängsystemet och ligan när jag fått den av Carro, om nån är intresserad! 

Läs hela inlägget »

Idag har v tränat på lite kantarellsök , Minisen fick också vara med att träna lite, hon var ganska ointresserad=) Men jag tror nog att Samson kan lära sej det här!!

 

Igår spårade vi med alla vovvarna, det gick riktigt bra! ferry är kanonduktig!! Hoppas vi kan gå nån anlagsklass, mina nerver spökar ju på tävlingar men vi får se!

Läs hela inlägget »

Fast jag ska inte klaga, senaste dagarna har varit riktigt sköna:) Igår var jag och samson på kantarellkurs med Kickan som vi gick agilityhandlingskurs för i våras. Jag gillar henne, jag tycker hon verkar ha en sund inställning till hund och så är hon glad, en gladhet som smittar av sej! Hon kände igen oss sen handlingen med och sånt är ju alltid kul. Fröken Smilla en lite tjeckisk råtthund (jag kan inte stava de riktiga namnet!) som var på kursen gick vi blodspår med också förra hösten. Det var kul iallafall, och jag tror nog att Samson ska haja detta med. Han är ju rätt duktig på nosarbete och gillar att jobba! Den 25e oktober börjar vi agilitykurs med, med Kickan de med! De ser vi fram emot!!

 

Mini har jag beställt tid åt hos Svante Frisk som ska trimma henne, undra om de ringer efter 5 min och ber mej hämta henne då hon är ett riktigt litet monster att trimma.... blir intressant!

 

Läs hela inlägget »
Fina vovven 2 år idag!! Fina vovven 2 år idag!!

Idag fyller världens finaste JRT 2 år:) Tänk va tiden går fort!! Detta firar vi med att jag är sjukskriven från jobbet... Har ont i kroppen och är supertrött, bara sover och sover... Jag drömmer massa hela nätterna med vilket kanske gör att jag är trött på dan, verkar ju inte vara någon djupsömn. 

 

Vovvarna är pigga iaf, de jagar varandra här i lägenheten... Samson är som en valp, han kanske insåg att han började bli gammal:)

 

Nej nu ska jag lägga mej och vila igen... De gör ont när jag andas...

 

Gnäll gnäll...

 

//Monica

Läs hela inlägget »
Etiketter: samson, vardag

Idag drog vi till Nkpg för att ställa på svensk vinnare. Lerigt underlag men uppehåll iallafall.  Ferry var först ut och han tyckte att underlaget var väldigt intressant och kröp i stort sätt runt i ringen och visade inte upp sej överhuvudtaget. Ett Vg blev facitet med en fin kritik, det bådar gott inför framtiden om han bara visar sej lite bättre! Samson fick ett Exc med fin kritik, vi måste bättra på rörelserna, och sen tyckte domaren att han ställde i för mkt päls:) Svea fick Vg med en bra kritik! Så i det stora hela är vi nöjda!

 

Tänk att för några månader sen funderade jag om vi skulle få Exc, nu vill jag helst ha ett Ck efter 5 raka Exc:) Vi får se om det blir något. Nästa utställning är inoff den 3 sept i Gubbängen. imorrn ska jag rycka ner Samson!

Läs hela inlägget »

Måste vara min turdag idag, först ringde min chef, jag trodde hon ringde för att jag har kollat mej runt på lite nya jobb, men hon ville ge mej mer lön Inte lite heller, hon gav mej 3500 om jag stannade kvar! Ja tack sa jag:D Sen skrapade jag triss och döm av min förvåning när jag vann 2000 kr!! Har aldrig vunnit så mkt! Bra dag idag!

Läs hela inlägget »

Hundvärlden är ju som den är... det snackas mkt och rykten sprids fortare än jag vet inte vad. Nu har jag själv nåtts av info att det snackas om mej, och det är saker som inte på något sätt är sanna. Vad tråkigt det är att folk inte bara kan komma och prata med en om det! Jag är ganska trevlig och gillar att prata, om någon undrar något är det bara att komma fram! Det är ju rätt intressant hur snedvridna saker och ting kan bli.... 

 

Så för att göra det hela rätt och dementera vissa rykten:

Jag har inte köpt 6 hundar snabbt enbart för att avla på, jag har 2 hundar, min mamma 2 och min syster 1, vilket blir 5, hur många gånger jag än räknar. Ingen av hundarna är köpta för att avlas på i 1:a hand. De är köpta som sällskapshundar och ev tävlingshundar. 

 

Jag blir ledsen av såna här rykten och att folk inte är människa nog att prata med mej eller någon annan av oss. Kontaktuppgifter finns på sidan. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: avel, tankar

Utställningar kvar i år: Sv vinnare i Nkpg till helgen, Gimo i sept, Sandviken i sept, Sundsvall i okt och Stpra Stockholm i nov. Så får det bli....

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning, planer

Älskade mini blir inte den hund jag förväntat mej... hon är för liten... Nu blir det inga fler utställningar, och jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag ha henne hemma som kompis och maskot eller ska nån få ha henne, säljer henne gör jag inte. Jag vill ju ha hundar jag kan avla på och ställa ut... Va fasen.... svårt det här, hon är ju mitt lilla hjärta det lilla monstret... Vi får se va de blir...

Läs hela inlägget »
Etiketter: mini, tankar, utställning
Avelstik? Avelstik?

Mamma har nog bestämt sej, inga fler utställningar för tant Tallulah... Hon får nog vara avelstik i fortsättningen. Det är nog lika bra, hon trivs ju med att vara hemma o lulla på:) Hon ska bara knäröntgas, förhoppningsvis nästa vecka, Samson med. Hoppas det ser fint ut! 

 

Idag har jag lagt 2 korta släpspår till vovvarna, både spårade klockrent, det var eg alldeles för kort för Samson men vi har ju inte spårat på ett tag så vi körde lite mjukstart. På måndag hoppas jag kunna lägga lite blodspår ute i Rimbo åt alla hundarna. Måste köra anlagsklassen på samson snart, vill ju kunna gå öppen klass och se om han kan lyckas att bli Sevch:) Nån titel ska han väl ha!! Vi är med på en Ag-kurs i okt med!! Ska bli kul, jag var på en handlingskurs med Kickan i våras och hon verkade riktigt bra!!

 

På söndag drar vi till Askersund o ställer, håll tummarna för oss, och är det nån som är där, kom gärna fram o prata!!

Läs hela inlägget »

Har bestämt mej för att inte ställa Mini så mkt mer just nu utan se om hon blir större och mindre valpig. Hon ska med till Askersund, den är redan betald. Sv Vinnare får jag se hur jag gör med... den e ju också betald... Sen får hon bara va, träna lite på ngn inoff och förhoppningsvis växa lite:)

 

Nu ska jag ut sista turen med vovvarna som idag är 3 till antalet här hemma!

 

Tjo!

Läs hela inlägget »
Etiketter: mini, utställning

Jag tror jag har blivit för gammal... Jag jobbade i natt, hade inte sovit så mkt i helgen då vi var på 2 utställningar. Så jag var sjukt trött i natt, har sovit som en sten idag men känner mej lika trött nu.... Inga vovvar har jag hemma heller, skulle nog behöva gå en promenad egentligen... Istället sitter jag och tjurar lite, dricker kaffe och undrar vem som spelar jazz ute.... Det är min jobbhelg i helgen och det kändes ju lite trist eftersom det är utställning i Askersund i helgen, men lyckades få en kollega att ta den, tänk va bra FB är ibland, jag skrev ett inlägg där att jag behövde bli av med den och vips hade jag ett mail:) Tack Hans!!

Läs hela inlägget »

I helgen har vi ställt ut 2 ggr, en inoff i Knivsta och en off i Vallentuna. Ferry gjorde sin utställningsdebut i lördags på inoff, han blev BIR!!=) Han skötte sej exemplariskt i ringen men stackarn kräktes i BIS-finalen. Svea blev BIM, Mini fick strålande kritik men inget Hp.... Hon e ju för liten=( Samson gick bäst och blev BIS-4! Stolt matte!!

 

Söndagen blev en helt ok dag det med, Samson Exc, de andra VG. Mini fick ju Good förra veckan så de kändes bra med ett VG. 

 

Har de lossnat för Samson nu? Han gcik bra som junior men sådär som unghund, nu fyller han 2 om några veckor och de verkar som allt fallit på plats lite... inte bara med utställningar utan också i all annat... Vi får se, 2 utställningar närmaste veckorna nu.  Vi ska mysa in oss i soffan nu, de regnar massa ute... Kanske ta ett glas rosé?=)

 

Läs hela inlägget »

på vart man ska ställa i höst, snart är ju sommaren slut=( Vi kommer härnäst att ställa i Vallentuna, Askersund och Norrköping. Sen kanske i Gimo utanför uppsala... Vi får se, det går ju en del pengar... Minisen skulle eg behöva växa till sej innan jag ställer henne mer men nu är hon anmäld och vi tar det träning. Sundsvall i oktober och Stora Stockholm blir det iallafall. Stora Stockholm är grymt kul:)

 

Hej hej

Läs hela inlägget »
Etiketter: mini, utställning

Det har ju minst sagt gått lite si och så med utställningsresultaten på senaste tiden... så det var med blandade känslor vi åkte till Ransäter. Det är ju alltid kul att åka på stora utställningar men det kostar ju en del pengar så man vill inte åka och få ett good och en dålig kritik... Men i Ransäter tog vi revansch från Alfta!!!! Det gick bättre än jag någonsin hade hoppats på!!! Jag ville iaf ha ett "Very Good" på Samson. På lördagen fick vi ett excellent men blev oplacerade i ett enormt starkt startfält! Unghundshanarna var grymt fina! Mycket nöjd med mitt excellent! På söndagen startade vi i samma urstarka startfält, alla fick exc! Händer inte ofta, kul med ett exc igen tyckte jag! Men då tog vi placering i konkurrensen, blev nr 2 i unghundsklassen! Kul! Men inte nog med det, vi fick ett Ck och fick tävla vidare i BHK. Tro det eller ej men vi tog placering där med!! Samson blev nr 3 med r-cert!! Jag var så stolt så jag kunde spricka!!! Sjukt stolt!!! Nung handlar Samson så jäkla bra!!! 

 

Svea fick "Very Good" både lördag och söndag, Mini knep 2 pl i valpklass lördag (med en finfin kritik!!) och ett "Good" i debuten i officiell klass. Tallulah visade sej inte från sin bästa sida på lördagen då fick hon ett "Good" på lördagen blev det ett "Very Good". 

 

Vi har haft en grymt trevlig helg men nu är vi slitna:)

Läs hela inlägget »
Norska ambassaden Norska ambassaden

Ibland måste saker stå tillbaka, hundarna är mitt stora intresse, mitt liv, men politik och kampen för mänskliga rättigheter har och är också en stor del av mitt liv. Därför blir det en del inlägg just nu om andra saker än hund... Jag tror att detta terrordåd beror alla så jag tror inte nån blir arg för det! Polisen i Norge har sänkt siffran för antalet döda, vilket iofs är bra men tragedin blir inte mindre för det! Jag plågar mej själv med att kolla intervjuer, filmklipp och bilder på det som har hänt. Tårarna slutar inte rinna, det är ofattbart att nån har gjort detta i vårt demokratiska norden som vi ska vara stolta av! Kan vi inte låta detta bli en väckarklocka? Kan vi inte tillsammans jobba mer för att inte acceptera främlingsfientlighet, hatbrott och intolerans? För att citera (min översättning!) "om en människa kan visa så mkt hat, tänk vad mkt kärlek vi kan visa tillsammans". Kan vi inte göra det, vi visar att vi inte accepterar att folk behandlas illa pga hudfärg, religion, sexuell läggning, politisk åsikt etc etc. Vi är en värld och vi borde ta hand om varandra.

 

O kom ihåg!! Hat är ingen mening, hämnd är ingen lösning och ondska bekämpar man med ännu mera kärlek!!!!

 

Mitt i denna ångest som detta har medfört planerar vi för en trevlig helg i Värmland:) På fredag drar vi till Ransäter. Just nu pågår det sista pysslet med vovvarna, Samson ska åka till Rimbo ikväll och bli trimmad av mamma. Vi får se hur det går:) 

Läs hela inlägget »
Tillsammans är vi starka! Tillsammans är vi starka!

mot demokratiska rättigheter, det är en våldtäkt mot socialdemokratin och detta får aldrig ALDRIG upprepas! Idag har dödsiffran i Norge stigit samt att 5 ungdomar fortfarande saknas!! Mina tårar rinner och jag har svårt att förstå vad som har hänt i ett av mina hemländer! 

 

Tillsammans kan vi jobba mot främlingsfientlighet, förföljelse av oliktänkande och kränkande av våra demokratiska rättigheter! 

 

Detta kommer också fortsättningsvis vara en hundblogg, men just nu förmörkas det mesta av denna fruktansvärda massaker!!

Läs hela inlägget »

....för den tragedin som har drabbat våra bröder och systrar i Norge!! En tanke går till alla anhöriga, vänner och bekanta till offren i denna fruktansvärda massaker! 

Läs hela inlägget »
Etiketter: tragedi, norge

De kommer massa jrt till Ransäter! Kul!!! Domarändringar på lördagen med, Svante Frisk som skulle dömt JRT dömer hanarna (18 st),  tikarna (27 st) döms av Petter Fodstad och valparna (4 st) döms av Jan Roger Sauge. Vi ska alltså ha hundar i 3 olika ringar, som tur var tror jag att de ligger i närheten av varandra:) På söndagen döms alla vuxna (47 st) av Tina Taulus. Valparna (3st) döms av Anette Edlander. Men på söndagen har jag ingen valp längre, d är Mini junior.... Dock kan vi nog inte räkna med ngn bra placering, hon är ju alldeles för liten. Men vi ser fram emot en trevlig helg iaf!=)

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning, mini

fast nu är hon försvunnen... konstigt att man kan försvinna i en lägenhet på 20kvm... hon e ju liten iofs. Idag ska jag och hundarna åka till Enköping till min äldsta kompis och titta på hennes bebis!! Ska bli så kul! Fint väder är det med!!

 

Jaha nu kom hunden fram iaf!

 

Tjing!

Läs hela inlägget »
Etiketter: kompisar, mini

hela helgen! Dock har det varit lugnt, så de har varit skönt! En natt till sen är jag ledig 3 nätter. Ringträna kanske?? Hi hi!! 

 

Elisabeth som har Samsons syster har fått sitt eget kennelnamn, "Everbright", Kul, hon planerar för första kullen nu. Bli spännande!!

 

Hej hej

 

//M

Läs hela inlägget »
Etiketter: träning, jobb, avel
Söta Svea! Söta Svea!

Jobbade mitt första pass inatt, var lugnt på jobbet men ack så trött jag blev:) Ett pass till sen är jag ledig några nätter, man måste börja lugnt! 

 

Besvikelsen från helgen har lagt sej och nu blickar vi framåt, jag har anmält mej och Samson till kantarellkurs!! Blir hur kul som helst!! Ska försöka få med de andra nu också, så kan vi gå allihopa!! 

 

Nej nu blev jag hungrig, dags att laga mat! 

 

//M

Läs hela inlägget »
Etiketter: jobb, spår

Bara skit på utställningen idag.... Katastrofresultat för våra hundar förutom Tallulah som fick en strålande kritik men bara "very good" i premiering trots den fina kritiken, jag är inte missnöjd med ett "VG" men med den kanonkritiken tycker jag att man borde fått ett exc! 

 

Ja ja så är det i denna världen, vi tar nya tag...

Läs hela inlägget »

Nu så är man hemma igen:) HUndarna med, är skönt, har saknat dom lite. Båda är fint trimmade och färdiga för utställning på söndag (nja ringträningen med Mini kunde väl varit bättre) Ska bli kul att ställa ut igen, var ju över en månad sedan sist då Svea avslutade med bravur! Får se hur det slutar i helgen. Minisen har växt på sej lite och är nu nästan inom rasstandarden:)

 

Nu ska jag leta fram benen som Mini har gömt på div ställen i lägenheten!

Läs hela inlägget »

Jag ar pa semester men har ju nastan lovat en bild harifran sa nu kommer den!! Har ar det varmt och svettigt! Men bra!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: semester
Älskade Koh Phi Phi! Älskade Koh Phi Phi!

 Det är sommarvärme ute! Jag ska jobba 3 pass till sen ska jag gå på semester:) Den 10:e juni åker jag till Thailand med GD:n Alwas ägare Carro. Nung åker på måndag, Sara den 17/6. Mini och Samson är just nu på väg till Överbygd i Nord-Norge, Svea ska till pappa i Härnösand.

 

Hemsidan kommer därför inte att uppdateras dessa 3 veckor... kanske att jag skriver ett blogginlägg från min plats under kokospalmen;)

 

Ha de fint allihopa! Vi ses väl i Alfta den 10/7?

 

//Monica

Läs hela inlägget »
Etiketter: vardag, jobb, svea, mini, samson, resa, semester

Älskade Svea tog idag en riktigt fin skalp, BIS-2 i Gubbis!!! Bara slagen av en vrålsnygg schnauzer. Så roligt! Bra jobbat Sara och Nung!!! Bra avslutning på Sveas valptid, nästa gång blir det officiellt! 

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning, svea

Idag ska vi på inofficiell utställning i Gubbängen, den sista innan jag drar på semester. Jag är inte alls taggad och har en känsla av att det inte kommer gå bra... men vi får se, sol är det iallafall!

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning

Japp, om ganska så exakt 2 veckor så går jag på semester! Känns skumt... men skönt! Ska åka iväg 3 veckor till Thailand! Vovvarna får vara hos mamma. Blir nice att vara borta och inte ha några måsten, bara va, sola, bada och ta en öl:) 

 

Hundarna har förälskat sej i Alwas BIA-bädd som är hemma hos mej nu, jag måste nästan köpa dem en egen... Får dock bli efter semestern, nu ska jag spara pengarna så jag har råd att köpa öl i Thailand...;) Nehe dags att ge sej iväg till centralen och möta mamsen som kommer hit idag!

 

Tjo!

Läs hela inlägget »
Etiketter: inköp, vardag, planer

Utställningsdags! Vi packade bilen i morse med 4 hundar, Samson, Svea, Mini och Glenn och körde till Vallentuna för internationell utställning. Vi invigde vårat nya tält (vilket var grymt skönt i blåsten). Svea var först ut och visade upp sej perfekt, Nung handlar henne bra!! Sen var det Minisen som var ganska så taggad och galopperade i ringen....:) Svea vann med Hp och tog BIR:et. Fina kritiker på båda dock! Sen var det Samson som börjar bli en klippa i ringen och både går och ställer upp sej snyggt. Han fick "very good" (som alla unghundshanar fick idag) och kritiken vara bra. Vi längtar dock efter att ta ett excellent.... Undra om det blir något nån gång.... Grymma (men dyra!) rosetter hade de så jag var tvungen att köpa 2a priset för att få den fina rosetten=) Får lägga upp en bild på den sen! Glenn tog också ett "very good". Vi har haft en väldigt trevlig dag idag!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning
Sura lillgris Sura lillgris

Jag gillar inte regn, iallafall inte om jag måste vara ute... Nu sitter jag dock inne och kollar på regnet. Men jag ville ju gå ut och träna vovvarna lite. Får träna lite inne men det är svårt när man har liten plats.... Samson är sur idag med, han har varit jättetjurig mot Alwa hela dan så stackars Alwa har fått vara i hallen för att slippa lillgris tjurighetsattacker....  Mini är glad som vanligt=) 

 

Nehe kanske köra lite godissök här inne... Oj nu åska det med!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: tankar, vardag

Jag var och drack vin hos en kollega igår... Mkt trevligt men hela natten försvann ju när vi satt och snackade och hade trevligt. Klockan 7 i morse ramlade jag och hundarna hem:) Jag är dock pigg idag men ser inte fram emot att jobba natten inatt.... Skulle hellre ligga på soffan hemma med hundarna. Men bästa polarn Isak jobbar så det blir trevligt iofs. Var längesen vi jobbade ihop. Jag får väl sysselsätta mej hela natten så jag inte somnar:)

Läs hela inlägget »
Etiketter: kompisar, vardag, jobb

...men gör inget av det. Sitter mest här och är slö. Har iallafall städat ut förrådet och slängt en del grejer i containern. Samson var inte alls nöjd, han är rädd då jag bär saker (jag kanske har tappat nån grej på han nån gång....) så han gömde sej mest. Mini däremot var överallt och ingenstans som vanligt... Nu skulle jag både behöva städa (de ser ut som en knarkarkvart här!!) och trimma färdigt odjuren till helgen. Det är så svårt att ta sej för grejer ibland...

 

I morse vaknade jag av att jag låg i en sjuk skum ställning och hade så ont i nacken, fick långsamt, långsamt ändra ställning och då försvann nackvärken rätt fort, när jag öppnar ögonen ser jag dock att sängen är full av gräs???!!! Hur kom det dit? O när? Jag fattar ingenting... 

 

Har lagt upp en del bilder på hundarna i ett nytt galleri, det är lite blandade bilder på allt möjligt!

 

Nej nu får jag ta tag i det här! 

 

Ha de fint!

 

//M

Läs hela inlägget »
Etiketter: tankar, vardag, trimning

Efter att ha jobbat 4 nätter är jag nu ledig 2 hela nätter! Ska trimma klart mina odjur imorrn så de är fina då vi på kvällen ska åka och dricka rosévin hos en kollega ( jag dricker vinet!) Mini börjar ge med sej lite och bits inte hela tiden under trimmningen....:) 

 

Jag har hämtat mitt tält med! Jag och Carro satte upp det med hjälp av 2 grannar och det blev så bra så!

 

Undrar om jag orkar spåra imorrn?

 

//Monica

Läs hela inlägget »
Mitt tält!! Mitt tält!!

Mitt utställningstält har kommit!! =) Nu kan jag vara ännu mera nördig i Vallentuna på utställningen! Måste bara få tid att hämta tältet på posten, just nu jobbar jag 4 nätter i rad, vilket betyder att jag i stort sätt sover, rastar hundar och jobbar. Däremellan försöker jag äta lite med! 2 nätter kvar innan jag är ledig... Nu börjar helgen med, och det är varmt ute 0 högsäsong för en akutmottagning... 

 

Trevlig helg allihopa, ska rädda min väska från en terrorterrier!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: inköp, tankar, jobb
Samson då han var liten Samson då han var liten

Ibland har jag två terrorterriers, de pockar på uppmärksamhet och de hoppar på min mage när jag ligger i soffan. Mini är även expert på att äta märgben i sängen trots att hon inte får! Just nu terroriserar de varandra:) 

 

Har en ledig dag idag, får besök av min kompis Isak. Samson är så förtjust i Isak! Ska se om jag kan få Isak att hålla Mini då jag ska försöka trimma henne, hon är ett monster att trimma!!! Samson är gudasnäll men Mini är en vildsint piraya! Men vi ska ju ställa ut den 28/5 så pälsen måste fixas till, nu har jag fått till ena sidan någorlunda så jag måste ju ta den andra med.....

 

Igår kändes som allt föll på plats lite med saker, Mini har börjat komma lite mera på inkallning, hon kan också lyssna på stanna. Samson tog apporten ur handen på mej med!=)

 

Nej nu ska jag dammsuga innan Isak kommer!

Läs hela inlägget »

Blev väckt av en hysteriskt glad Mini halv nio i morse. Då var matte trött men vovvarna var pigga! bara att ta tag i sej själv och ge sej ut. Vi var ute en stund och hundarna fick springa lite lösa men sen började det regna så vi gick hem... för att aktivera vovvarna fick de äta frukosten från aktivitetsbollen, Samson har blivit rätt bra på den, Mini äter bara det som ramlat ut, hon sitter och väntar på att Samson får ut maten:) Jag hade tänkt att spåra idag men tappade lusten när det regnar, får se om de blir bättre på eftermiddagen. 

 

Pm:et för Stockholm International Dogshow har kommit och det är 33 JRT med! KUL!! Nu håller vi tummarna för finväder och mitt utställningstält!

 

Har planerat utställningssommaren nu tror jag... Preliminärt ser det ut så här:

Alfta 9/7

Köping 23-24/7

Ransäter 29-31/7

Karlstad 6/8 SvTek

Norrköping 20-21/8 (svensk vinnare!)

Visby 27-28/7

 

//Monica

Läs hela inlägget »

Tidigt i morse tog vi buss, tunnelbana och till sist roslagsbanan för att ta oss ut till Åkersberga. Första gången jag va där ute men Åh så vackert de va! Kan tänka mej den röda stugan där med om jag inte hittar nån på Värmdö:) Vi skulle alltså ställa ut valparna. Jag tycker det är bra träning och snart ska de ställas officiellt så det är bra med ringträning och inte minst att kunna slappna av bland folk och hundar. I ringen gick det väldigt bra, Svea BIR och Mini som god tvåa med Hp. Kritken finns som vanligt på hundarnas egna sida. Samson fick idag följa med som sällskap. Nu har jag 2 mkt trötta jrt som sover bredvid mej. Nu tar vi ledigt från ringarna tills den 28/5, då är det Stockholm International dog show! Ska bli så kul!! Miniatyrbullterriern Glenn ( vars hemsida finns under länkar!) och hans ägare ska också med. Blir säkert en trevlig dag! Hoppas vi ses!! (Jag har beställt ett utställningstält där jag kan sitta och glassa, hoppas de hinner komma!!)

 

//Monica

Läs hela inlägget »