2011 > 08

Nung jobbar och Sara är i skolan så idag får jag äran att ha Svea här! Mys!!! Så nu har jag 3 JRT som bökar omking här, jag mår som bäst med en hundflock runt mej! Kanske jag ska introducera Svea för grunderna i kantarellsök idag? Måste iaf träna lite med Samson, kurs igen imorrn.

 

I natt är det jobb igen, 3 nätter sen en ledig helg igen, då drar vi till Gubbis för utställning igen. Det gick ju bra där sist, får hoppas på repris. Alwa och Carro ska också med. Vi har ju en liten intern utställningsliga, jag, Sara och carro. Just nu har jag inte riktigt siffrorna (Carro har dem) men Samson leder iaf och jag tror att Alwa är 2a. Kan lägga ut poängsystemet och ligan när jag fått den av Carro, om nån är intresserad! 

Läs hela inlägget »

Idag har v tränat på lite kantarellsök , Minisen fick också vara med att träna lite, hon var ganska ointresserad=) Men jag tror nog att Samson kan lära sej det här!!

 

Igår spårade vi med alla vovvarna, det gick riktigt bra! ferry är kanonduktig!! Hoppas vi kan gå nån anlagsklass, mina nerver spökar ju på tävlingar men vi får se!

Läs hela inlägget »

Fast jag ska inte klaga, senaste dagarna har varit riktigt sköna:) Igår var jag och samson på kantarellkurs med Kickan som vi gick agilityhandlingskurs för i våras. Jag gillar henne, jag tycker hon verkar ha en sund inställning till hund och så är hon glad, en gladhet som smittar av sej! Hon kände igen oss sen handlingen med och sånt är ju alltid kul. Fröken Smilla en lite tjeckisk råtthund (jag kan inte stava de riktiga namnet!) som var på kursen gick vi blodspår med också förra hösten. Det var kul iallafall, och jag tror nog att Samson ska haja detta med. Han är ju rätt duktig på nosarbete och gillar att jobba! Den 25e oktober börjar vi agilitykurs med, med Kickan de med! De ser vi fram emot!!

 

Mini har jag beställt tid åt hos Svante Frisk som ska trimma henne, undra om de ringer efter 5 min och ber mej hämta henne då hon är ett riktigt litet monster att trimma.... blir intressant!

 

Läs hela inlägget »
Fina vovven 2 år idag!! Fina vovven 2 år idag!!

Idag fyller världens finaste JRT 2 år:) Tänk va tiden går fort!! Detta firar vi med att jag är sjukskriven från jobbet... Har ont i kroppen och är supertrött, bara sover och sover... Jag drömmer massa hela nätterna med vilket kanske gör att jag är trött på dan, verkar ju inte vara någon djupsömn. 

 

Vovvarna är pigga iaf, de jagar varandra här i lägenheten... Samson är som en valp, han kanske insåg att han började bli gammal:)

 

Nej nu ska jag lägga mej och vila igen... De gör ont när jag andas...

 

Gnäll gnäll...

 

//Monica

Läs hela inlägget »
Etiketter: samson, vardag

Idag drog vi till Nkpg för att ställa på svensk vinnare. Lerigt underlag men uppehåll iallafall.  Ferry var först ut och han tyckte att underlaget var väldigt intressant och kröp i stort sätt runt i ringen och visade inte upp sej överhuvudtaget. Ett Vg blev facitet med en fin kritik, det bådar gott inför framtiden om han bara visar sej lite bättre! Samson fick ett Exc med fin kritik, vi måste bättra på rörelserna, och sen tyckte domaren att han ställde i för mkt päls:) Svea fick Vg med en bra kritik! Så i det stora hela är vi nöjda!

 

Tänk att för några månader sen funderade jag om vi skulle få Exc, nu vill jag helst ha ett Ck efter 5 raka Exc:) Vi får se om det blir något. Nästa utställning är inoff den 3 sept i Gubbängen. imorrn ska jag rycka ner Samson!

Läs hela inlägget »

Måste vara min turdag idag, först ringde min chef, jag trodde hon ringde för att jag har kollat mej runt på lite nya jobb, men hon ville ge mej mer lön Inte lite heller, hon gav mej 3500 om jag stannade kvar! Ja tack sa jag:D Sen skrapade jag triss och döm av min förvåning när jag vann 2000 kr!! Har aldrig vunnit så mkt! Bra dag idag!

Läs hela inlägget »

Hundvärlden är ju som den är... det snackas mkt och rykten sprids fortare än jag vet inte vad. Nu har jag själv nåtts av info att det snackas om mej, och det är saker som inte på något sätt är sanna. Vad tråkigt det är att folk inte bara kan komma och prata med en om det! Jag är ganska trevlig och gillar att prata, om någon undrar något är det bara att komma fram! Det är ju rätt intressant hur snedvridna saker och ting kan bli.... 

 

Så för att göra det hela rätt och dementera vissa rykten:

Jag har inte köpt 6 hundar snabbt enbart för att avla på, jag har 2 hundar, min mamma 2 och min syster 1, vilket blir 5, hur många gånger jag än räknar. Ingen av hundarna är köpta för att avlas på i 1:a hand. De är köpta som sällskapshundar och ev tävlingshundar. 

 

Jag blir ledsen av såna här rykten och att folk inte är människa nog att prata med mej eller någon annan av oss. Kontaktuppgifter finns på sidan. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: avel, tankar

Utställningar kvar i år: Sv vinnare i Nkpg till helgen, Gimo i sept, Sandviken i sept, Sundsvall i okt och Stpra Stockholm i nov. Så får det bli....

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning, planer

Älskade mini blir inte den hund jag förväntat mej... hon är för liten... Nu blir det inga fler utställningar, och jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag ha henne hemma som kompis och maskot eller ska nån få ha henne, säljer henne gör jag inte. Jag vill ju ha hundar jag kan avla på och ställa ut... Va fasen.... svårt det här, hon är ju mitt lilla hjärta det lilla monstret... Vi får se va de blir...

Läs hela inlägget »
Etiketter: mini, tankar, utställning
Avelstik? Avelstik?

Mamma har nog bestämt sej, inga fler utställningar för tant Tallulah... Hon får nog vara avelstik i fortsättningen. Det är nog lika bra, hon trivs ju med att vara hemma o lulla på:) Hon ska bara knäröntgas, förhoppningsvis nästa vecka, Samson med. Hoppas det ser fint ut! 

 

Idag har jag lagt 2 korta släpspår till vovvarna, både spårade klockrent, det var eg alldeles för kort för Samson men vi har ju inte spårat på ett tag så vi körde lite mjukstart. På måndag hoppas jag kunna lägga lite blodspår ute i Rimbo åt alla hundarna. Måste köra anlagsklassen på samson snart, vill ju kunna gå öppen klass och se om han kan lyckas att bli Sevch:) Nån titel ska han väl ha!! Vi är med på en Ag-kurs i okt med!! Ska bli kul, jag var på en handlingskurs med Kickan i våras och hon verkade riktigt bra!!

 

På söndag drar vi till Askersund o ställer, håll tummarna för oss, och är det nån som är där, kom gärna fram o prata!!

Läs hela inlägget »

Har bestämt mej för att inte ställa Mini så mkt mer just nu utan se om hon blir större och mindre valpig. Hon ska med till Askersund, den är redan betald. Sv Vinnare får jag se hur jag gör med... den e ju också betald... Sen får hon bara va, träna lite på ngn inoff och förhoppningsvis växa lite:)

 

Nu ska jag ut sista turen med vovvarna som idag är 3 till antalet här hemma!

 

Tjo!

Läs hela inlägget »
Etiketter: mini, utställning

Jag tror jag har blivit för gammal... Jag jobbade i natt, hade inte sovit så mkt i helgen då vi var på 2 utställningar. Så jag var sjukt trött i natt, har sovit som en sten idag men känner mej lika trött nu.... Inga vovvar har jag hemma heller, skulle nog behöva gå en promenad egentligen... Istället sitter jag och tjurar lite, dricker kaffe och undrar vem som spelar jazz ute.... Det är min jobbhelg i helgen och det kändes ju lite trist eftersom det är utställning i Askersund i helgen, men lyckades få en kollega att ta den, tänk va bra FB är ibland, jag skrev ett inlägg där att jag behövde bli av med den och vips hade jag ett mail:) Tack Hans!!

Läs hela inlägget »

I helgen har vi ställt ut 2 ggr, en inoff i Knivsta och en off i Vallentuna. Ferry gjorde sin utställningsdebut i lördags på inoff, han blev BIR!!=) Han skötte sej exemplariskt i ringen men stackarn kräktes i BIS-finalen. Svea blev BIM, Mini fick strålande kritik men inget Hp.... Hon e ju för liten=( Samson gick bäst och blev BIS-4! Stolt matte!!

 

Söndagen blev en helt ok dag det med, Samson Exc, de andra VG. Mini fick ju Good förra veckan så de kändes bra med ett VG. 

 

Har de lossnat för Samson nu? Han gcik bra som junior men sådär som unghund, nu fyller han 2 om några veckor och de verkar som allt fallit på plats lite... inte bara med utställningar utan också i all annat... Vi får se, 2 utställningar närmaste veckorna nu.  Vi ska mysa in oss i soffan nu, de regnar massa ute... Kanske ta ett glas rosé?=)

 

Läs hela inlägget »

på vart man ska ställa i höst, snart är ju sommaren slut=( Vi kommer härnäst att ställa i Vallentuna, Askersund och Norrköping. Sen kanske i Gimo utanför uppsala... Vi får se, det går ju en del pengar... Minisen skulle eg behöva växa till sej innan jag ställer henne mer men nu är hon anmäld och vi tar det träning. Sundsvall i oktober och Stora Stockholm blir det iallafall. Stora Stockholm är grymt kul:)

 

Hej hej

Läs hela inlägget »
Etiketter: mini, utställning