2014 > 09

Senaste helgerna har varir knökfulla med happeninga ( tur att jag bytt jobb och inte jobbar så mkt helg längre!) förra helgen åkte jag, Samson och Myran till Västerås för lite agility. Tre klasser agility oxh tre klasser hopp fördelat över två dagar. Det var kallt, lite blåsigt och glashalt i det blöta gräset.... Första dagen blev de två disk, en i hopp och en i agility. Ena disken var ganska onödig, Samson halkade i slalom och gick ur, så vi akulle tå tillbaka och ta om så tog han hela slalomet från fel håll. I dagens andra agilityklass så slog vi dock till med en nolla, klassvinst och vår första klass 2-pinne!! Nöjd med det! Natten tillbringades på ett vandrarhem på fullerö golfklubb som snälla Jenny fixat åt mig! Så skönt att slippa åka fram och tillbaka. Dag två blev det ett tiofelslopp, en disk oxh en nolla. Det var helgens sista lopp, Samson kändes trött och det märktes på tiden som inte räckte till pinne...

Denna helg debuterade vi i fortsättningsklass i rallyn, en debut som kunde ha gått mkt bättre... Jag tror jag värmde upp för länge för Samson kändes ointresserad på banan, enda gången han lyste upp var i åttans frestelser sär han va galet sugen på att ta en fårakinnsleksak... 57 poäng och ingen runda att vara stolt över, nya tag nästa helg och så ska jag försöka träna lite innan med...

Söndagen gick i agilityns tecken, tre klasser på haninge bk. Först agility, där vi nollar och vinner! Andra pinnen! Hopp a diskade vi osa i och i hopp b så var vi nolla till sista hindret där Samson på riktigt fulbyter bakom ryggen på mig och går förbi sista hindret! Surt men i stort sett nöjd med dagen! På eftermiddagen åkte vi till skogarna i Uppland, dags för spårprov. Samson började med att göra ett riktigt bra spårupptag men sen blev han ofokuserad, han var berörd av de hundar som ett par minuter innan vi gick spåret hade sprungit omkring precis där. Han samlade dock ihop sig och tog vinklarna bra, även återgången klarade han fint och bloduppehållet med. Vid skottet reagerade han men kom igång och spårade efter. Spåret tog en stund att gå men vi fick ett förstapris! Spårar utmärkt står det i domarprotokollet! Svea gick också öppen klass, hon fick ett andrapris, de mesta var bra men hon behövde hjälp tillbaka till spåret vid ngt tillfälle. Nova gick anlagsklass och tog verkligen revansch från förra försöket. Tretton minuter tog det! Duktig!

Det planeras lite valpar på myrvanngs med, mer info kommer :)

Läs hela inlägget »

Idag åkte vi till Linköping för att starta för tredje gånge i rallylydnad. Egentligen skulle de vara dubbla klasser men tyvärr blev det bara en, det hade känts mkt bättre med två klasser men men... Samson kändes jättefin på uppvärmningen, jag var lite nervös, skulle vi klara att ta vårt tredje kvalificerande resultat och titeln RLDN? Väl inne åå banan gör jag en dundertabbe, vid starten säger jag "varsågod" vilket är Samsons frikommando och han studsar såklart framåt.... Hur jäla dum får man bli? Varför sa jag varsågod? Han kom iaf tillbaka och vi fortsatte, idag var det en del nosande på skyltar och känslan var inte alls bra.... Nu är ju jag lite pessimistisk också men jag var väldigt osäker på om de skulle räcka. Vid prisutdelningen så var de flera hundar som jag kände hade gjort en likvärdig runda som jag som inte blev godkända. Men när de ropat upp sista hunden som inte fått godkänt kunde jag pusta ut. Ekipage efter ekipage ropades upp och när jag fick mitt resultat blev jag förvånad, 91 p och domarkommentaren "trevligt ekipage". Va glad jag blev! Nu tror jag att vi kör fortsättningsklass med, hade ju inte tänkt att göra de först. Numera heter Samson RLDN Kawamos Jack My Cygnus!

Min fina vän Caroline Forsberg har gjort detta möjligt, så glad för att hon pushat mig, gett oss värdefulla råd och varit min vän i medgång och motgång!

Läs hela inlägget »

I söndags åkte jag, Samson och Myran till Sala för att tävla dubbla klasser. Ja inte Myris då, hon är med som hejarklack! Det började med hopp, en bana jag tyckte såg helt ok ut, dock diskade vi oss (nu minns jag inte riktigt på vad). Sen fortsatte bara eländet, fina lopp men disk i varenda ett. Efter varje lopp blev jag mer och mer ledsen och frustrerad.... På hemvägen kom tårarna och tankarna, vi är skitdåliga, det är lika bra att vi slutar med det här. Jag var sååååå besviken, inte på Samson, han var bra, men på mig själv! Ringde Carro och grät lite men va glad jag är att ha henne som vän, stöd och ibland coach! Hon fick mig på bättre tankar där på hemvägen! Tack älskade vän! Efter att ha lugnat mig lite och ananlyserat det hela kom jag fram till att: vi hade fyra klockrena slalomingångar både från höger och vänster, han tog alla kontaktfält, det var mkt krångliga svängar och vi klarade de flesta samt att några av banorna var svåra ( i ena agilityklassen var det två som gick runt man kom tvåa på 31 fel). Jag kom också på att jag börjar handla annorlunda på tävling för att helgardera... Det gör att Samson faktiskt inte vet vad han ska göra då vi på träning kör ett system strikt som han och jag funkar med! Jag måste ju självklart köra det på tävling också!

Dagen innehåll självklart godbitar också, Jenny (kennel beatbox) och Anna (kennel virrvarvets) kom och umgicks under dan och på hemvägen åkte jag förbi och fikade hos en gammal vän jag känt hela livet. Fick träffa hennes föräldrar också, de har alltid varit mina extraföräldrar så det var jättemysigt!

Vi har varit och röstat också! Tog tillfället i akt och åkte till stan och förtidsröstade, då fick Myran lite social träning bland allt folk på centralen, hon var duktig och blev såklart jättetrött.

Nu väntar rallytävling för Samson, Svea och Nova till helgen, sen kör vi agility helgen efter! Gårdagens agilityträning var en sån träning där man bara myste och Samson gick sååååå galet bra! Så nöjd! Han är duktig min lilla prins :)

Lägger en bild på mig själv för ovanlighetens skull, från banvandringen i söndags, bilden är helt ärligt snodd från Jenny :)

Läs hela inlägget »

I fredags tog jag, Sara, Nung och Martina (som har kennel buskotten) kvällsfärjan till Visby, det var dags för den årliga tvådagarsutställningen där. Vi var där förra året och det var en angenäm upplevelse! Vi hade hyrt samma hus som jag och agilityflickorna hyrde då vi var på klinteortens midsommartävlingar. Vi var framme sent så de var bara att bädda sängen och krypa ner direkt. Efter inte så mkt sömn var det dags att åka mot Visby och första dagens utställning! Domare i ådag var Mona Selbach från Norge, ny bekantskap för oss. Först ut var Toffe, han fick en finfin kritik, Hp och stod som tvåa efter Elisabeth på Whitslewoods fina hane! Myran visade sig som en liten dröm, vår träning har gett resultat! Vi har dock en del att jobba med i hennes stående. Myrungen fick en jättebra kritik, Hp och blev bästa tikvalp. I BIR:et var jag ganska så säker att bli slagen av hanen, han är kanonsnygg och visar sig bra. Han slog oss i nkpg (då blev han även BIS-2!) men tro det eller ej, Myrsloken travade hem BIR:et! Duktig Myra! Nästa hund på tur var Samson, var länge sen han ställdes officiellt, han fick exc, bra kritik och stod som tredje hund i öppenklassen, good enough! Mace och Martinas Harper gick i ökl tikar, båda med exc, Harper vann. Mace var lite för rund idag.... Nova gick i championklass, hon blev tvåa, tyvärr utan Ck. Vi fick vara med i stora finalringen idag, jag och Myran, efter en förbesömning som tog galet lång tid fick vi ta ett varv i ringen innan vi blev avtackade, Myran hann kissa inne i finaleingen också innan vi var klara där, väntat, men det var kul att bara få vara där! Vi var galet trötta påmkvällen och la oss tidigt.

På söndagen dömde Anne Rohde, då blev Toffe tvåa igen dock utan Hp idag men inte alls en dålig kritik, han behöver lite tid bara. Myran var ensam i sin klass idag, hon travade in som etta med Hp! Idag blev hon BIM, slagna av Elisabeths fina hane, det är helt ok! Samson upprepade samma resultat som igår, exc ökk 3. De jag blev gladast över är att han i kritiken fick "utmärkt topline" och "välvisad och showig". Hans topline är galet mkt bättre sen vi behandlade den skada som nåhan nog har haft ont av länge. I båda hans kritiker har han fått bra topline! Skönt! Att han är showig har vi aldrig hört, han tycker ju att det är riktigt tråkigt så de var ju extra kul! Mace fick ett very good idag, Harper vann klassen med Ck (hon blev sen btkl 3 med r-cert o r-cacib! Stort grattis bästa Martina!). Nova fick ett slätt exc idag med! På det stora hela är vi nöjda!

På kvällen var vi inne i Visby och käkade med Elisabeth och hennes dotter, vi hade en jättetrevlig helg! Nu väntar det mest agility, kanske åker vi och ställer i Växjö i oktober!

Läs hela inlägget »