2014 > 07

I torsdags åkte jag, Sara och Martina ner mot Västergötland på Jack Russellklubbens grytläger, vi kom fram lite senare än de andra då jag inte kom ifrån jobbet tidigare. Vi installerade oss på vandrarhemmet vi skulle bo på, undra om de andra gästerna gillade att de flyttade in typ 20 russllar... Lördagen startade med att vi åkte upp till konstgrytet, vi introducerade hundarna för ett grävlingsskinn, testade att gå i grytgångarna och gick tipspromenad. Det var väldigt varmt ute så hundarna (och vi ägare) hade de lite tungt. Samson var taggad på skinnet och kampade gärna med det! Vilda tyckte inte skinnet var så imponerande,, hon ville hellre kolla runt vid grytet. Efter lunch badade jag och hundarna, de behövdes i värmen! På eftermiddagen var vi tillbaka vid grytet, nu skulle vi träffa en levande grävling! Jag har varit med Samson vid konstgrytet i Öster Malma två ggr tidigare, första gången skällde han på grävlingen men andra gången spanade han in trädtopparna och låtsades att grävlingen inte fanns... Jag hade inte så stora förhoppningar direkt... Vilda var först in av mina, hon tittade på grävlingen, nosade lite men tyckte att grävlingen Kjelle var lite läskig och ville inte skälla. Samson gick in med attityd, kollade lite och med lite stöttning satte han igång att skälla, han blev mer och mer taggad! Han fick sen gå vidare och träffa grävlingen Ulla, han skällde på henne också men ville inte riktigt gå i grytgången. Tog hem två trötta hundar och kvällens spenderades utomhus i den varma sommarnatten med rödvin och trevligt sällskap. Lite seg steg jag upp på lördagen, dags att fortsätta med träningen, idag gick Samson i gången fram till grävlingen och skällde! Kul! Vilda kom också igång tillsammans med Nova och skällde hon med, duktiga Tuffset! På eftermiddagen var det dags för terrierrace! Första gången vi var med på ngt sånt! Hundarna sprang i heat med fyra russlar i varje. vilda var först ut av mina, hon sprang bra men var i ett tufft heat och blev sist. Samson låg trea länge men på upploppet kom Martinas hund Harper på att hon skulle ta av sig munkorgen och Samson kunde kuta förbi, så han gick vidare till semi! Han blev tvåa i semin med och kom då till final! I finalen sprang han bra och blev tvåa! Duktig kille!

På söndagen var det dags för prov, grytanlagsprov och grytapporteringsprov, inget vi skulle vara med på då vi inte är klara för det. Dock fick vi chansen att gå viltspårprov då vi hade en domare med. Det tackade vi såklart ja till, har i flera år tänkt att jag ska gå men det har inte blivit. Jag va supernervös innan, jag har inte spårat alls mkt senaste året.... Samson började bra, bra spårupptag och han pinnade på. Efter ett tag tappar han spåret och börjar gå runt, och runt, och runt. Då var jag på väg att ge upp.... Men helt plötsligt hittar han spåret och fortsätter spåra bra, han tar flera vinklar väldigt snyggt. Det är varmt i skogen, det känns som vi går flera km i snårig terräng. Samson tappar spåret en gång till, du får jag panik då jag misstänker att tiden runnit iväg. Han hittar dock snabbt tillbaka. Helt plötsligt är det som att Samson kommer på att vi är på grytläger, han ska ner i varenda hål han ser, han trycker sig ner i ett och jag frågar domaren om jag får lyfta ut honom vilket jag får. Vi tappar dock mkt tid på att kontrollera alla hålen på sista sträckan. Samson är nu rejält trött, men till slut hittar vi klöven! Precis i tid! Vi är godkända! Domaren säger till mig att han tycker Samson spårar mkt bra! Det var roligt att höra! Nu satsar vi på öppen klass och hoppas kunna ta championatet! Så nu har vi mkt att göra, jaga pinnar i klass två, göra tre första pris i viltspår samt att klara grytanlagsprovet! Det blir en kul höst!

Efter en galet trevlig kväll åkte vi hemåt och nu sover hundarna. Vi väntar på pappa och Myran som kommer ikväll!

Läs hela inlägget »

Igår var vi nere på gräsplanen nedanför mig, jag och hundarna. Vi satt i skuggan och vilade då hundarna var rätt sega av värmen. Jag håller väl inte i kopplena sådär fantastiskt bra då hundarna bara ligger still, helt plötsligt får Vilda syn på en hare och drar mot den, jag tappar kopplet och haren med efterföljande skällande Vilda drar in i ett tätt buskage. Helt plötsligt är det tyst... Jag tränger mig in i busken men ser ingen, går runt och ropar, fortfarande helt tyst.... Hör en bil på gatan som bromsar hårt och tänker att hon dragit över gatan, springer hem och lämnar Samson och Myran, pratar med några grannar om de sett en liten terrier med koppel på, ingen har gjort de. Ner till gräsplanen igen, sfortfarande tyst, in i busken. Ser ingen hund där. Paniken börjar komma, hem igen och kolla om hon dragit hem, ingen hund. Tillbaka till busken, in i snåren igen, inget! Går ett varv och ropar, sen tar jag ett sista kik i buskaget, och när jag är på väg ut ser jag henne, längst in i buskaget, med kopplet fastsurrat runt massa gräs sitter min älskade lilla hund helt tyst och lungt! Lycka! Hon var borta i ca 40 min men jag hann bli riktigt rädd! Hon kunde väl ha skällt iaf första gången jag va in i busken, hon har ju lätt till skall annars! Ja skönt att det gick bra iaf!

Idag är de lite svalare så vi körde lite träning, viktmanschetter på, Vilda på framben och Samson på bakben sen tog vi en promenad till sjön. Samson fick ha klövjeväskan på, vikt idag, två korkskruvar. Han va väl inte jättenöjd. Väl vid sjön var det fri lek i vattnet, alla hoppade i och simmade. Myran är en liten säl som simmar och simmar och simmar.... Efter badet satte vi på manschetterna igen (jag tog klövjeväskan) och gick hem! Nu sover tre trötta terriers i soffan.

Myrvang Quiche "farbron" han med underbettet ni vet, letar fortfarande efter sitt alldeles egna hem!

Läs hela inlägget »

Jag vet inte riktigt om jag ska vara nöjd eller inte med helgens tävlingar i Härnösand... Med Vilda är jag missnöjd, det är jag säker på, på fem starter bara flippade hon ur i alla... Jag trodde vi kommit förbi de där men tydligen inte, suck! Jag vet inte hur jag ska göra, ska vi fortsätta träna eller strunta i det?

Samson debuterade i agilityklass 2, i första loppet fick vi fem fel på slalom, ett helt ok lopp i övrigt. Andra agilityklassen var svårare, de loppet gick bra men Samson krockade med kanten på tunneln, fick ta ett steg bakåt och fick fem fel för vägran... Sura fem fel.... Vi kom trea i loppet iaf, så jag borde vara nöjd då många fick fel eller disk... Sista loppet för dagen var i lagklass, vårt lag skulle debutera, det loppet är jag så sjukt nöjd med! Samson var helt fantastisk att köra, noll fel! Tyvärr så diskade sig laget men det loppet kan jag leva länge på, synd att det inte finns på film....

Söndagen bjöd på hoppklass, första loppet fick vi lite kommunikationsmissar och diskade oss. Lopp två gick väldigt bra men tyvärr fem slalomfel, en töntig fjärdeplats blev resultatet. Lagklassbanan var ingen lek med flera fällor och lockande tunnelöppningar! Vi lyckades ta oss igenom det loppet med fem fel! Det var inte många som gjorde de aå det är jag väldigt nöjd med!

Så jag är väl ganska nöjd men less på fem fel nu, nästa gång ska jag nolla!

Vi har en kille kvar i q-kullen som letar nytt hem, vi kallar honom farbron. Han säljs lite billigare då han har ett litet underbett. Hör av er vid intresse!

Läs hela inlägget »

Själv drar vi till min hemstad Härnösand och tävlar dubbla klasser, klart det hade varit superroligt att få vara på guldagilityn i Kalmar med massor av agilityfolk men det blir onekligen billigare att åka till Härnösand, bo hos pappa och få mat :) kul att få tävla på den bk jag miljoner gånger har cyklat och ridit förbi! Mkt springande blir det också, tre klasser/dag per hund, alltså sex klasser att springa för mig (tur jag köpt nya skor). Vårat lag ska göra debut också, tyvärr med bara tre hundar och en Vilda som är precis i slutet på löpet.... Vi får se det som en kul grej! Träning igår med Samson, vi körde en bana från landslagsuttagningen som var i helgen, kul bana och Samson kändes jättefin! Nu får han vila ons, tors och fredag. Myran fick köra lite tunnlar, det är inga som helst problem, ska bli kul att träna detta lilla yrväder!

I helgen flyttar de första valparna också, jag tar med en upp till Härnösand som ska bli ångermanlänning. Två stycken killar finns kvar! En med mkt päls och en med mindre. Är ni sugna på en jrt-valp hör av er!

Läs hela inlägget »