2014 > 05

Idag var det dags för inofficiell utställning på gubbängsfältet anordnad av pudelklubben. Det brukar vara en trevlig utställning och så var det även idag! Vi var ett gäng Myrvangare. Jag skulle ställa Samson, Sara pch Nung Nova och Myrvang Phoenix "Toffe", Danielle kom med Myrvang Koh Chang "Wille", Anna med Myrvang Ophelia "Offa", Ubbe och Linda med Myrvang Pleiades "Maya". Det var jättekul att ha så många samlade, jag blir helt bubbligt lycklig av att träffa våra fantastiska valpköpare!

Först ut i ringen idag var Toffe, hans utställningsdebut, Nung visade det lilla odjuret galet bra. Han gick som värsta champinjonhunden i ringen! Duktiga Toffe!! Han fick Hp, sen var det Mayas tur att göra debut, hennes husse Ubbe visade henne fint till ett Hp! I bästa valp drog Toffe det längsta strået och blev BIR. I vuxenklass hanar var det Samson, Wille och en till hanhund. Samson var först ut, han som tycker utställningar är galet tråkiga visade sig från sin starka sida idag. Han gick och stod väldigt fint! Wille var näst på tur, han rör sig som alltid trevligt och visar sina fina kvaliteer. I kk blev Samson etta med Hp och Wille tvåa, också med Hp! I tikklass var det Nova och Offa, Nova är ju inte heller något fan av vänstervarvande men hon gör det hon ska och det är en snygg hund! Offa är överlycklig i ringen och vill helst studsa! Så söt är hon. Nova blev etta och Offa tvåa, båda med Hp! I finalen blev Samson BIR och Nova BIM! Jag är lite extra nöjd med att min hund slog min lillasysters hund som dessutom är SEUCH ;) i gruppfinalen blev både Toffe och Samson slagna av snygga amstaffs, det var dåligt med terriers idag så de var bara två raser representerade i grupp 3. Så vi blev BIG -2, eller sist i gruppfinalen om man hellre vill det :)

Vi hade en väldigt trevlig dag i Gubbis idag! Tack till alla våra valpköpare, ni är bäst!!!!!!

Läs hela inlägget »

Den här helgen skulle (som mina flesta helger) ha tema hund. Agility på lördagen och utställning på söndagen. Lördagsmorgonen bjöd på strålande sol, massa vatten, is och kylhalsband packades. Blev upphämtad av Carro i Älvsjö och vi började resan mot Eskilstuna. Förvånansvärt lätt hittade vi fram till bk, vi invigde nya tältet jag och Sara köpte i december. Väldigt bra tält, lätt att sätta upp, man kan nog sätta upp det helt själv faktiskt. Eskilstuna bk var en trevlig upplevelse, man möttes av trevliga p-vakter som visade var vi skulle parkera, fin plan och massa hinder där man kunde hoppa fram! Tävlingen flöt på otroligt bra! Jag värmde Vilda på platta tunneln (som gick bra!) och slalom. Hon var så slö! Värmen påverkade henne en del.... I hoppklass skämde vi ut oss igen... Hon tog två hinder och började sedan lalla runt..... Skräphund! I agilityklass sen var hon mkt finare, fortfarande påverkad av värmen men med mer fokus. Vi diskade oss då hon tog en tunnel från fel håll. Resten av banan gick dock bra!

På söndagen styrde vi mot Österbybruk och internationell utställning. Jag skulle få visa Kaj, Carros phalene. Kul att visa andra raser än vad man är van vid. Det var mindre varmt idag, men ändå varmt. Kaj visade sig bra, fick exc med Ck och var enda hannen. Så då tog han Cert, Cacib och blev SEUCH! Han slog även till och blev BIR! I gruppfinalen blev han oplacerad, men där var det väldigt många snygga hundar....

På vägen hem hämtade vi (efter många om och men) en fin burvagn jag och Sara ska ha på utställningar, vi har den även som bur i bilen, vi skruvade bara av hjulen. Den passade superbra i bilen och vi får nog plats med åtta russlar där!

På torsdag kör vi lite utställning inoff innan vi ställer off i Drammen i helgen. Helgn efter tävlar jag agility med Vilda och Samson. Samsons första tävling efter skadan och hans sista klass 1 hopp!

Läs hela inlägget »

De senaste dagarna har man verkligen känt att sommaren börjar närma sig (förutom i måndags då jag var ledig och regnet fullkomligt öste ner...). Skönt att Samson inte behöver vila längre så att man kan gå längre promenader. I helgen var det tävlingsledigt då jag jobbade mina första helgpass, fick verkligen jobba för de där småpengarna som kallas ob-tillägg, men det var roligt, väldigt oförutsägbart att jobba jour på en trauma och operationsavdelning. På söndagskvällen åkte jag och Sara till ssbk och tränade lite. Samson fick köra agility för första gången på sex veckor, han var så lycklig! Han fick träna lite kontaktfält och lite slalom. Vilda fick träna slalom, däck och kontaktfält. Blev inte så lång träning men är nöjd med båda hundarna. Gårdagens agilityträning blev lite improviserad då vår tränare var sjuk. Vi hade fyra övningar, två med hinder, tunnlar och slalom och sen platta tunnel och gungan. Körde Vilda på en hinderkombination och platta tunneln. Tveksamheter först på platta men sen kom hon igång och drog själv mot den, hoppas det sitter i! Samson fick köra den andra hinderkombinationen, vi behöver träna mer på självständigt slalom då han väljer att gå ur om inte jag följer med.... Nåt att jobba på! Vi byggde sedan en bana, en hopp 1. Vildisen var först ut och vi fick några småfel men jag är väldigt nöjd med hennes runda! Hon tog platta tunneln med. Samson kollade mkt på mig under rundan och missar då några hinder. Han var också väldigt trött så han är förlåten!

Nu väntar tävlingar på lördag i eskilstuna hopp och ag för Vilda. Den 29/5 är det inoff utställning i Gubbängen, då ställer vi och våra fantastiska valpköpare ut Nova, Toffe, Maya, Ophelia, Orion och Wille. Sen ska jag faktiskt damma av Samson med, bra träning om jag väljer att ställa ut honom officiellt senare i år. Det ska bli så roligt att ställa så många Myrvangshundar på samma gång! Jag tror vi kommer få en toppendag!

Läs hela inlägget »

Idag var jag ledig och vi skulle till Redog i Västerås för återbesök både hos veterinären och fysioterapeuten. Men först inväntade vi Mini som ska vara här i helgen då hennes matte och husse ska gifta sig imorgon. Mini hade jag hemma förut men hon vill helst bo som ensamhund och bor nu hos en kollega till mig där hon lever som den prinsessa hon är! Så mysigt att få ha Mini här. Så jag packade in alla tre vovvar i bilen och åkte mot västerås. Först tog jag en lunch med Jenny som har Kennel Beatbox, trevligt som alltid! I väntrummet på redog hade jag nerverna utanpå, jag hoppades att nästan sex veckors vila, smärtis och laserbehandling iallafall skulle göra att vi fick gå lite längre promenader. Både fysioterapeuten och veterinären kände, klämde och kollade både i skritt och trav. Beskedet vi fick var att han går helt normalt, det går inte att hitta smärta nånstans, han har fin svikt i ryggen och han får träna igen! Vi behöver inge mer rehab! Han får nu träna men inte hela pass och han ska vila varannan dag. Jag flög på moln därifrån och när vi tog en promenad innan vi åkte hem kom tårarna, glädjetårar då jag återigen kan låta min hund göra det bästa han vet, träna! Vilan blev mkt kortare än vad vi trodde och jag hade i min vildaste fantasi inte trott att vi skulle få det beskedet idag!

Läggger upp några bilder, först en skylt från SoSu som jag tycker är hysterisk rolig, sen Minisen på soffkanten och sist Samson bland maskrosorna efter dagens veterinärbesök :)

Läs hela inlägget »

Idag var det dags för officiell agility på ssbk. Vilda skulle starta ag-klass för första gången. Ett av mina mål i år är att starta ag-klass med henne. Jag var dock väldigt opepp att starta och hade planer på att stryka mig, men Carro o Kaj skulle dit och man vill ju inte missa en dag i sällskap av dom! Jag kom till klubben ganska tidigt, hann se både ag medium och large hopp. Ag-banan såg inte alltför krånglig ut för oss (läs ingen platt tunnel...) i hopp var ju vårat hjärnspöke platta tunneln såklart med.... Vilda har gjort så fina kontaktfält senaste tiden att de skulle bli kul att prova "skarpt". Det blev dock aldrig så, direkt efter starten inser Vilda att hon inte visste var Carro och Kaj var och var tvungen att dra en runda och leta upp dom.... SUCK! Där och då saknade jag att tävla med Samson så att det gjorde ont i kroppen... Jag tog bara med henne ut, satte henne i bilen, skyndade mig till banvandringen för hopp. Tänkte stryka mig, gick ändå nån halvhjärtad banvandring helt utan entusiasm... Carro övertalar mig att starta iaf, peppar mig på uppvärmningen. Vi hoppar några hinder, tar slalom några ggr. Hon känns rätt fokuserad då.... Nu sitter Carro med oss i starten så Vilda vet var hon är. Nu går det bra, riktigt bra! Hon går ur slalom en gång och vi diskar oss såklart på platta tunneln. Men resten är nollat! Nu är det kul igen! Det bästa av allt är att hon sitter kvar i starten!! Hon kan ju! Efter tävlingen åkte vi först till Haninge bk för att träna men där var det rapport (!), det stöter man inte på varje dag... Vi åkte då till Tyresö bk, tränade kf, inkallning och start med Vilda, platsliggning, rally och kf med Samson, nöjd med dagens träning!

Lägger ut några bilder från idag på valparna, de ser härligt runda ut :)

Läs hela inlägget »

I morse ringde mamma och sa att Mace börjat valpa! Jag och Sara packade in hundar och oss själva i bilen och åkte såklart dit. En tik och tre hanar hade kommit när vi kom fram, ganska snart efter att vi kom dit så kom det en femte valp, en hane det med. Så fem stycken blev det, en tik och fyra hanar. Alla är pigga, piper och äter. Mace tvättar och sköter om dom. Allt ser fint ut i valplådan. Jag hade hoppats på fler tikar men sånt får man ju inte bestämma utan vi är glada att vi har fem fina pigga valpar! Tiken har nästan likadan teckning på ryggen som sin pappa Samson! Ska bli spännande att se dom växa upp nu!

Läs hela inlägget »

I toradags på första maj var det inoff agility på sbk stockholmsavdelningen. När jag vaknade och kollade ut genom rutan och såg regnet var man inte så sugen på att åka... Vid en närmare titt visade det sig att det faktiskt snöade, tanken på att få och dra täcket över huvudet var lockande... Men icke, jag satte på hundarna varsitt täcke (i maj!) och iklädde mig själv dunjacka och sen drog vi! Mötte upp Carro och Kaj, vi började med att fika i klubbstugan. Sen gick vi banvandring till ag-klass, där hade jag inte anmält Vilda men Carro skulle köra Kaj. De gjorde en mkt fin runda! Sen var det dags att starta hoppklass med Vilda, jag ställde Vilda i starten och sen drog hon.... Som en avlöning. Hon tyckte det var fantastiskt roligt att springa lös med en hysterisk matte efter sig. Hon tog iallafall 12-pinnars slalom, alltid nåt. Samma visa i blåbärsklass, jäla tramshund! Jag tog henne under armen och avslutade det hela. Insåg att vi har lite att jobba med, sagt och gjort, följande dagar har vi tränat cirkelarbete, inkallning, fokus och koncentration. Det verkar faktiskt ha gett resultat! På tisdagens ag-träning tyckte jag absolut att hon var mer fokuserad på mig, hon började flamsa en gång och sprang iväg och bara spelade pajas. Då tog jag henne och kopplade henne utanför planen, där fick hon sitta en liten stund och sen körde vi igen och då var det ingen tramshund längre! Hon jobbade superbra då! Aha! Så nu blir det utvisning om hon tramsar så! Idag har vi varit på SoSu och tränat slalom, platt tunnel och gungan. Kändes mkt bra! Hon fick nån utvisning för flams och då jobbar hon bättre efteråt.

Samson har varit på laserbehandling igen och efter att jag i några dagar tyckt att han varit sämre i höften tycker jag mig nu se en förbättring. En medicin är färdig och nu är de fyra dagar kvar av rimadylen. Nästa vecka ska vi tillbaka till redog! Hoppas på positiva besked!

Nu till det bästa av allt, vilken dag som helst kommer det nya Myrvang-valpar! Små mini-mace och mini-samson! Ska bli så spännande, jag väntar bara på att mamma ska ringa o säga att det börjat! Snart snart!

Läs hela inlägget »