2014 > 04

Förra veckan började ju med agilityträning på SoSu på måndagen som kändes som en söndag. På tisdagen var det som vanligt agilitygrupp, vi fortsatte med kontaktfälten. Vilda går bra där, vi tränade även platt tunnel och det är som hon glömmer bort från gång till gång hur man gör, man dår börja om från början igen... Till slut blev jag så nedstämd att jag tappade lusten och satte mig i ett hörn. Fick ett telefonsamtal som gjorde att jag måste dra tidigare från träningen men gruppen övertalade mig att iallafall köra banan en gång, en Ag-1 bana. Vi gjorde de och tro det eller ej men där tog hon den platta tunneln i banan! På torsdagen åkte jag och Carro till Waxholms bk för att träna lite på olika ställen. Vilda var helt galen och stack med belöningsleksaken flera gånger och vägrade låta sig fångas in. Hon hoppade allt som kom i hennes väg och såg sådär lycklig ut som bara hon kan göra.... Platta tunneln tog hon finfint och slalomet med, effektiv träning blev det kanske 5% av tiden och resterande 95% gick åt att försöka få in det galna lilla tuffset... På lördagen var det Vildas officiella agilitydebut, två x hoppklass på Nacka Bk. Vädret var strålande, jag var där tidigt, det är alltid kul att kolla agility. I första klassen var Vildisen väldigt ofuserad på halva banan, hon tog två eller tre pinnar åt gången i slalom så där valde jag att diska oss. Efter slalomet tog hon en liten repa ut i skogen och jag tänkte att nu kommer jag få jaga det galna tuffset. Hon kom dock rätt snabbt rillbaka och helt plötsligt var det som att poletten trillade ner "aha! Agility!" Hon gick superbravandra halvan av banan. Mkt nöjd med det ( platta tunneln var dock inte med i denna klass...) i nästa klass hade hon ett väldigt bra driv, dålig handling av mig gjorde dock att hon missar ett hinder och tar det från fel håll. Slalomet var hon inte så sugen på i denna klass heller och den platta tunneln verkade hon aldrig ens ha sett... Har hon inget minne den här hunden? I torsdags var den platta tunneln superrolig på lördagen var det som att jag bett henne att gå in till en hundätande drake.... HJÄLP! Vad ska jag göra? Vi har iaf två viktiga saker att träna, platt tunnel och slalom, hoppas bara hon minns det?...

På söndagen vände vi näsan mot Västerås för nationell utställning, Carros Kaj skulle försöka bli champinjon, Nova skulle göra comeback efter valpkullen oxh Vilda skulle försöka att visa upp sig lite eftersom hon i Kista helt glömt hur man går i en ring. (Det var det här med hennes minne igen...) Kaj fick ett slätt excellent.... Bra men det hade varit roligt att få skjutsa hem en nybakad champion! Vilda gick bra i ringen men domaren ville ha mer benstomme och hon fick ett vg. Nova slog dock till och blev BIM! Hon var en av bara två tikar idag med Ck! Så galet roligt!

Idag var jag och Samson på första laserbehandlingen, Samson var inte alls intresserad av att bli undersökt av en till person utan ville hellre inventera godishyllorna.... Efter att ha blivit mutad med några leversnittar gick han med på att behandlas, och det var nog ganska skönt, han satt och slappnade av mer och mer, huvudet hängde och han såg ut att ha det bra. Han var väldigt glad efteråt också! Jag tycker mig se en liten förbättring efter tre veckors vila och smärtis, han drar inte alls upp ryggen lika mkt nu när han står och går. Han ser riktigt snygg ut och jag blev sugen att damma av honom och ta med han ut i ringen igen. Kanske att han ställs i sommar någon gång, de skulle vara kul!

Läs hela inlägget »

Tiden går fort när man har roligt och nu har påskhelgen swishat förbi också... Denna påsk inleddes med veterinärbesök på redog, det klämdes, kändes och böjdes. Veterinären kunde inte få fram smärta i lederna utan bara muskulärt i rygg och höft som tidigare. Vi la upp en plan att börja rehab, ge lite olika mediciner och återbesök om fyra veckor. Om han inte är bättre då så röntgar vi och tar blodprover. Så imorrn blir det att ringa till det stället vi ska rehaba på och boka tid! Skönt att kunna göra det i stockholm och sen följas upp på redog i västerås. På söndagen var det dags för Stockholm kennelklubbs internationella utställning på Kistamässan. Myrvang Orion som precis blivit junior inledde sin karriär med bravur! Excellent, 1a i juniorklassen med Ck! Vi är stolta uppfödare och skickar ett stort grattis till Matte Ewa som gör ett superjobb med killen! (Bilden på Orion är helt ärligt snodd från hans matte Ewa Lundin). Myrvang Ophelia gjorde också debut, hon fick ett very good dock med bra kritik, hon är lite ofärdig i kroppen och tyckte det var roligare att studsa och galoppera i ringen. Hon roade iaf både mej (som visade henne) och domaren. En bra debut och det är ju bra när hunden har kul i ringen! Vilda visade jag inunghundsklass och hon verkade tro att det var spårträning då hon nosade igenom hela mattan i ringen. Hon visade inte upp sig alls, domaren kommenterade också att hon är en jättefin tik när jag känner på henne men hon kommer inte till sin rätt idag i ringen, good enough, det blev ett very good på henne med. Jag visade tre hundar idag och alla tre dammsög mattan, den måste ha luktat väldigt gott!

Idag blev jag träningssugen och bestämde träff med Sara i min träningsgrupp att ses på SoSu bk och träna. Vädret var strålande och Vilda behöver träna i andra miljöer än i träningshallen, speciellt eftersom hon ska debutera officiellt till helgen. Vilda gick bra, hon tog platta tunneln flera gånger om, hoppas nu hon minns de till nästa träning! Värmen tog dock ut sin rätt på min lilla hund och hon blev rätt trött. Jag är dock jättenöjd med dganes träning! Den sjukskrivne Samson fick motvilligt sitta kopplad i hörnet av planen och var väl inte helt nöjd med de, lite rally fick han träna några minuter för att inte känna sig helt bortglömd :) det blev lite bilder också på dagens träning! Nu blir det en fullbokad vecka med mest hundtema, träning imorrn med träningsgruppen, träning med Carro o Kaj på torsdag, agilitytävling Nacka Bk på lördag och nationell utställning i Västerås på söndag!

Läs hela inlägget »

Igår var jag med Samson på Redog. Jag var ganska så lättad efter Samsons röntgen men kom ganska snabbt ner på jorden igen.... Stefan som undersökte Samson såg direkt en tydlig hälta i höger bak ( den som jag anat men aldrig kunnat bekräfta). Samson belastar nästan inte alls höger bak tydligen, han vrider benet utåt och böjer inte riktigt i höften. Att jag nästan missat detta känns med facit i hand som en gåta.... När Stefan sen klämde igenom honom var han lite öm i ryggen men väldigt öm i en muskel i höften, så öm att hunden nästan hoppade i taket vid palpation! Jag har aldrig sett en sån smärtreaktion hos Samson. Nu ska vi ta nya bilder av höfterna nästa vecka, nån slags höftskada är misstanken. Vi röntgade Samsons höfter i september och den veterinären sa att de såg bra ut men på ryggbilderna nu ser det ut som att det kan vara ngt där så nu ska vi ta riktade höftbilder. Stefan trodde inte att rimadyl eller någon annan smärtis var någon ide då muskeln är alldeles för inflammerad. Nu är planen koppelvila, 20 min promenader, röntgen och en rehabperiod på minst två månader. Det känns tungt, så erhört tungt men glädjande nog var det inga tvivel på att Samson skulle bli bra! Nu väntar en tung och tråkig period men nu ska han bli bra!

 

 

Jag var otroligt opepp på agility ikväll men åkte såklart ändå då mitt agilitygäng har förmågan att få mig glad hur tjurig jag än är innan. Så också idag! På plats i hallen var jag genast gladare. Idag fick Vilda jobba hela träningen. Vi fortsatte på kontaktfält, vilken liten stjärna hon är på det mitt lilla tuffs!! Hon fattar verkligen grejen, va roligt det var att träna henne idag! Pigg och glad var hon också hela träningen! Hon tog balansen som om hon aldrig gjort annat och hon tyckte det var galet roligt att springa på gungan. På banträningen (en agility 1- bana) så tog hon platta tunneln (!!!) så där valde jag att stanna och belöna. A-hindret gick i rasande fart och där hoppade hon tidigt men vi tog om och då gick det bättre. Slalomet missade hon första försöket men sen gick det som en dans. Resten av banan var hon som en liten dröm att köra! Älskade tuffs! På slutet tränade vi lite extra på platta tunneln, hon var lite trött då men fixade det rätt så bra. Om man ska se ngt positivt med Samsons skada är det att jag nu kan lägga mkt tid på att verkligen träna Vilda så hon blir startklar. Samson satt och ylade i sin bur i hallen. Han trodde nog att jag glömt honom där.... Han var mkt besviken på att inte få träna. På slutet fick han träna lite fotgående, då blev han glad och gick faktiskt väldigt bra!

Läs hela inlägget »

Helgen har varit bra! Mycket bra, inget speciellt planerat men lite spontant över ett glas vin i fredags bestämde jag, Sara och Carro att vi skulle spåra på lördagen. Sagt och gjort, vi la sammanlagt ut fem spår. Ett till varje hund, Vilda fick ett 170 m långt spår i skog, hon gick helt ok, lite nervös men hon följde spåret bra. Vi får spåra mer nu så kommer nog modet med. Samson fick ett 300 m långt spår på sand, ett bloduppehåll, en spetsvinkel och några 90-graders vinklar. Han tappade spåret några gånger men hittade tillbaka snabbt så jag är nöjd! Nova och Svea spårade bra också enligt Sara! Carro var lite missnöjd med Alwas spår, men det är ju längesen de apårade nu så det kommer!

 

 

Idag så frågade Sara från min agilitygrupp om jag ville hänga med ut i skogen och det ville vi såklart! Vi åkte till skogarna ute på Drottningholm, i tre timmar var vi ute med fyra helgalna hundar som röjde runt! Upp och ner för kullar, bra träning för både mattar och hundar. Solen kikade också fram! Det blev en riktigt skön dag med massa snack! Trötta terriers hemma nu ikväll!

 

 

Jag tog också ett litet trist beslut idag, pga olika omständigheter så valde jag att låta Ruts matte och husse att köpa ut henne. Nu blir det ingen kull på henne. Det känna både bra och dåligt men det blev nog ändå den bästa lösningen. Jag hoppas på en bra valp i Minis nästa kull som jag kan avla vidare på!

Läs hela inlägget »

I måndags var vi på röntgen och röntgade Samsons rygg, veterinären som granskade bilderna såg inget avvikande! Vilken lycka, Samsons onda sitter troligtvis "bara" muskulärt! Nu hoppas jag att redog har bra råd hur vibska råda bot på detta. Veterinären blev imponerad av Samsons lugn och undrade om jag ville röntga honom utan sedering. Självklart ville jag det, han tycker inte att det är läskigt att nån håller i honom och kan han få slippa att bli sederad så är det ju skönt, han mår ju mkt bättre efteråt då. Sagt och gjort, vi fick bra bilder på honom utan sedering. Glada i hågen och utan de senaste dagarnas karastroftankar åkte vi hem!

Månadens tema på agilityn är kontaktfält! Väldigt välbehövligt för oss! Samson är ju bra sugen på att hoppa dessa och ta sig på snabbaste sätt till nästa hinder. Jag tror att jag fick in lite av det beteende jag vill ha i honom, nu fortsätter vi nöta så vi kan ta den sista agilitypinnen! Vildisen är ganska duktig på kontaktfält, hon verkar också helt orädd att gå på dem då hon rymde från mig upp på både gungan och balansen. Hon är lite söt det där yrvädret :)

Ikväll träffade vi min kompis Carro och hennes GD Alwa. Vi tog en fika och en långpromenad i stan. Tre timmar blev det sammanlagt med fika och prommis. Vi strosade lite på söder, tog en tur in i Skrapan och sen gick vi genom sjöstan till Gullmarsplan. Det blev en väldigt trevlig kväll och hundarna var trötta och nöjda då vi kom hem. Vilda var mindre skällig mot hundar vi mötte, träningen märks faktiskt! Nu är det bara att träna vidare så ska vi nog få ordning på henne :) Bilden tog jag i sjöstan när vovvarna spanar om det går att gå i vattnet och bada nånstan. Dålig bild men den får duga för ikväll!

Förresten, har bestämt att Vilda ska debutera officiellt på Nacka BK den 26/4, de ni! :)

Läs hela inlägget »