2014 > 01

Idag var jag en snabbis hemma hos Sara och tittade på p-kullen som har blivit tre veckor, nu ramlar de omkring i valplådan och är otroligt söta! De har börjat busa med varandra med, nu är de ganska underhållande att titta på. Tänk att de redan är tre veckor, tiden går galet fort... Snart dags att hitta nya hem åt dom.

Imorrn blir det lite inofficiell agility för mig och Samson, ska bli kul att se hur vi sköter oss då träningen har känts väldigt bra! Vildisens agilityträning i tisdags gav lite mer att önska om det inte var godissök vi tränade. Hon var loj, ofokuserad och letade mest efter godis på planen... Med lite köttbullar fick vi iallafall till en bra runda på slutet. Hoppas hon är kite mer taggad på tisdag, hon är ju snabb och vändbar och kan nog bli bra men allt behöver falla på plats i hennes lilla huvud!

Läs hela inlägget »

Idag på förmiddagen satt jag bara hemma med ångest, jag tycker det av någon anledning känns jättejobbigt att börja på nytt jobb... Då hörde en räddande ängel av sig! Sara (ni kan läsa om hennes hundar här) från min agilityträningsgrupp undrade om jag ville hänga med och träna i hallen, de var ett gäng som hade bokat. Klart jag ville! Sen föreslog hon en promenad innan. Ja! Precis det här behövde jag. Vi möttes ute på drottningholm och gick en mysig tur i skogen och tog en fika. Alla hundar skötte sig utmärkt! Supermysigt!

Sen blev det en tvåtimmarsträning, jag och Samson tränade bakombyten som gick superbra, han har verkligen greppat de nu ( och matte med!). Vi körde också ganska mycket slalomträning eftersom han har en tendens till att komma för fort in i slalom och missa andra porten. Även de här gick så bra. Han känns så fin nu att vi längtar massor efter att starta. Vilda körde tolvpinnars slalom, min lilla vovve klarade detta galant! Sen blev hon så trött att hon vinte ville köra mer. Hon har inte ärvt sin pappas vilja att jobba riktigt, petitesser som trötthet hindrar inte Samson att köra vidare, men Vilda är bara ung än, så uthålligheten kommer garanterat när hon blir äldre!

Tack för en jättetrevlig dag Sara, det behövdes :)

Läs hela inlägget »

Efter att ha kämpat ett år med min vidareutbildning som förhoppningsvis blev klar förra veckan, har inte fått svar om magisteruppsatsen är godkänd än, så ska jag börja mitt nya jobb på måndag... Jag är grymt nervös! Nu har jag haft en vecka ledig och mest tränat hundarna, dock ska det bli ganska skönt att börja jobba igen och få lite lön... Jag har haft lite ångest för hur hundarna ska roas under tiden jag är på jobbet, det löste sig dock på ett bra sätt! Satte ut en annons på blocket, fick snabbt ett gäng svar varav ett par var intressanta. Så idag hade vi besök av en kvinna som bor här i närheten, jag fick genast ett gott intryck av henne. Hon ska nu komma och umgås med hundarna några timmar och rasta dem under dagen! Perfekt!

Hundarna fick vila igår, körde bara lite plattformsträning på kvällen. Idag har vi inte tränat något, vi tog en tur till Flaten på kvällen och sprang i skogen, pigga och glada hundar som verkligen njöt av att bara busa. Tycker dock att Samsons höger bakben inte ser bra ut, vi har ju en tid på bagarmossens djursjukhus snart, känns viktigt att kolla upp det så han håller nu när vi verkligen satsar på agilityn.

Valparna mår fint, måste fota dem nån dag nu när de fått ögon! Så det kommer lite bilder till hemsidan. Nova mår också bra, ingen feber har kommit tillbaka och man vågar pusta ut litegrann. Nya valpplaner smids också på Myrvang! Mer om detta då allt är bestämt, info kommer om inte alltför länge!

Som jag skrev tidigare är det vintercupen i agility på Norra Stockholms Hundcenter på lördag, kom förbi och kolla! Det är många duktiga hundar med.

Lägger till en bild från i somras, längtar verkligen till att snön försvinner och man kan gå ner till sjön och bada!

Läs hela inlägget »

Valparna har nu börjat se världen! Det är så roligt när de öppnat ögonen, de blir liksom mer personliga då. Tänk att de redan ärvtvå veckor gamla! Snart behöver de nya hem! De växer jättefint och är runda o goa.

Jag har kört träningsvecka denna vecka, i tisdags körde jag ju både agility och rally, i onsdags åkte jag ut till hallen för att först träna med Carro och sen med Sara och Danielle. Jag och Carro hade en jättetrevlig kväll men det blev inte så mycket träning, hundarna fick iallafall socialisera, bra för Vilda som inte riktigt gillar stora svarta hundar, nu fick hon umgås med både en rottis och en finsk lapphund. Jag och Sara tränade sen rallylydnad, vi satta upp tre skyltar i små banor, Samson var toktaggad och hamnade före mig hela tiden, men de känns som att det går åt rätt håll iallafall. Vilda körde också några skyltar men där har vi ett tag kvar innan hon lyckas hålla koncentrationen uppe nån längre tid, Vilda fick också köra platta tunneln, det går sakta men säkert framåt....

Torsdagen blev det mer träning, först en rallybana, första gången jag och Samson går en hel bana, i stort nöjd med några missar. Sen körde vi tvåminutersintervaller med träning, både Samson och Vilda fick träna att stå med frambenen på en kloss och flytta bakdelen runt. Jag blev faktiskt imponerad av mina hundar vad fort de greppade det! Det som imponerade mest på mig idag var då Sandras unghundshane Easy drog fram till Samson och Samson faktiskt väljer att inte agera! Samson har ju inte mycket över för andra hanar, men idag impade han på matte genom att faktiskt bara stå där och vänta!

Idag tar vi det lugnt, det blir bara en skogstur hundarna vill nog gärna sträcka ut och springa i djupsnö!

Läs hela inlägget »

 

Igår var det tisdag, tisdagar är en av mina absoluta favoritdagar. Då är det nämligen agilityträning! Igår var jag tidig till hallen, alltid trevligt att kunna sitta ner, prata och ta en kaffe. Sen körde jag ett litet pass rallylydnad med båda hundarna, Vilda fortsätter träna fotgåendet, tyckte faktiskt att det var bättre igår än tidigare. Samson tränar skyltar, jag är ganska nöjd med fotgåendet nu men svängarna är inte bra, han verkar ha helt glömt att han har en bakdel! Vi fortsätter nöta på det!

Denna termin har Sandra bestämt att vi ska köra olika teman på agilityn varje månad, temat i januari är bakombyten. Samsons och mina bakombyten har varit en halv katastrof (vi förlorade en andraplats i Fagersta pga det...) Så detta temat var som handen i handsken för oss. Igår så kändes det så bra med bakombytena, han har koll på var jag är och vi får inte dom snurrarna när han bara ser förvirrad ut!! Nu flyter det, vilken härlig känsla!!!! Vilda jobbar på bra, hon har inte samma hindersug som Samson vilket gör att jag som är van att köra honom blir lite ställd. Men hon tycker att det är kul och hon har faktiskt hajat bakombytena, hon ska få träna och mogna några månader innan hon startar, men jag har tron på att hon kommer att bli en liten stjärna, hon är snabb och vändbar! På slutet var hon dock rysligt trött, både rally och agility blev lite mycket för henne.

Ikväll kör jag två träningspass, först med Carro och sen med Sara och Danielle. (Danielle äger två av grabbarna från K-kullen!). Det blir bra! En helkväll med hundträning, jag kan knappast må bättre.

Den 1/2 är det inofficiell agilitycup på Norra Stockholms Hundcenter Samson ska starta agility och hopp. Den 8-9/2 är det officiell agility i sundsvall med dubbla klasser på både agility och hopp. Kom gärna och kolla agility är väldigt kul att titta på! Sen ryktas det om en inofficiell träningstävling i rally nästa månad, jag återkommer i frågan!

Läs hela inlägget »
I går var jag på världens bästa ställe, Norra Stockholms Hundcenter, jag hänger där lite för jämnan, ibland för att träna och många gånger för att umgås och snacka skit med Carro som äger centret. Här finns det en superb inomhushall där jag tränar agility med förmodligen Sveriges  (kanske världens!) bästa agilityträningsgrupp! Igår stod dock inte agility på schemat utan rallylydnad. Jag har med hjälp av Carro satt igång och träna de. Det är riktigt kul! Igår hade jag med mig Samson, Vilda och Svea. Jag och Carro tränade i tvåminutersintervaller med varje hund, vi hade tre hundar var att träna. Samson fick starta med att träna lite fotgående, det börjar sitta bra nu, iallafall i rallyklass, ingen tävlingslydnadsdomare hade väl varit speciellt imponerad.... Sen lottade Carro fram skyltar som vi tränade på, han har svårt för vändningar åt vissa håll, fick lite nya tips på hur vi ska träna det. Vilda tränar fotgående och koncentration, med en tub mjukost fick jag henne att kunna gå en bit bredvid mig. Svea fick träna som Samson, hon har ett bra fotgående men blir lite osäker ibland, man får vara duktig att peppa henne då är hon en liten stjärna! Jag är imponerad av Carro och hennes duktiga vovvar, synd att jag inte kan komma och kolla hennes debut i rallyn, det krockar med vintercupen i agility, men debuten i lydnad den ska jag se!

idag var vi på Bagarmossens djursjukhus med Nova, allt ser fint ut och det känns skönt. Valparna är runda, fina och pigga. Tiden går fort, snart är de en vecka gamla!

Jag och vovvarna har också hunnit med en härlig promenad i orörd nysnö, vi mötte ingen det var bara jag, hundarna och tystnaden. Det är lycka att se tre russlar röja i snön!
Läs hela inlägget »
Etiketter: avel, träning

 

Jag blev lite taggad på att blogga igen! Den får innehålla lite allt möjligt, valpar, träning, tävling, utställning....

2014 började på sämsta tänkbara sätt.... Nova satte igång att valpa, men det blev liksom inget mer än sätta igång... in till Bagis där de konstaterade att allt såg bra ut, 6000 kr fattigare och inga valpar rikare åkte vi hem igen. Efter några timmar med ingen sömn hade hon lite små värkar men inget mer än de. Tillbaka till bagis! Efter många om och men blev det kejsarsnitt... 7 stycken galet pigga krabater fick vi tillbaka, Nova fick vi vänta på då hon inte mådde så bra efter narkosen. Efter en stund kom Nova tillbaka, hon var inte alls pigg. Knappt vaken, febrig och ofräsch. Hon blev kvar på sjukhuset, efter tre dygn hade hon repat sig så pass att hon fick åka hem! Nu är hon piggare och feberfri! Tack och lov!! Det var hemska dygn....

I samma veva nås jag av beskedet att Vildas mamma har drabbats av den ärfliga sjukdomen Primär linsluxation, jahapp, de blir inga valpar på mitt älskade tuffs, jag grät konstant i två dagar men bestämde mig sen att Vilda blir kvar hemma ändå, hon blir min tävlings och utställningshund! Hon betyder för mycket för mig för att flytta!

Nu kan det väl bara bli bättre va? I år ska bli ett tävlingsår, Svea, Samson och förhoppningsvis Vilda ska debutera i rallylydnad, Samson ska fortsätta i agilityn, Vilda ska förhoppningsvis starta hon med. Sen blir det ju såklart en del utställningar!!

Det är 2,5 år sen jag bloggade sist! Kul att komma igång igen =)

Tjing!

// Monica

Läs hela inlägget »