2011 > 05

Japp, om ganska så exakt 2 veckor så går jag på semester! Känns skumt... men skönt! Ska åka iväg 3 veckor till Thailand! Vovvarna får vara hos mamma. Blir nice att vara borta och inte ha några måsten, bara va, sola, bada och ta en öl:) 

 

Hundarna har förälskat sej i Alwas BIA-bädd som är hemma hos mej nu, jag måste nästan köpa dem en egen... Får dock bli efter semestern, nu ska jag spara pengarna så jag har råd att köpa öl i Thailand...;) Nehe dags att ge sej iväg till centralen och möta mamsen som kommer hit idag!

 

Tjo!

Läs hela inlägget »
Etiketter: inköp, vardag, planer

Utställningsdags! Vi packade bilen i morse med 4 hundar, Samson, Svea, Mini och Glenn och körde till Vallentuna för internationell utställning. Vi invigde vårat nya tält (vilket var grymt skönt i blåsten). Svea var först ut och visade upp sej perfekt, Nung handlar henne bra!! Sen var det Minisen som var ganska så taggad och galopperade i ringen....:) Svea vann med Hp och tog BIR:et. Fina kritiker på båda dock! Sen var det Samson som börjar bli en klippa i ringen och både går och ställer upp sej snyggt. Han fick "very good" (som alla unghundshanar fick idag) och kritiken vara bra. Vi längtar dock efter att ta ett excellent.... Undra om det blir något nån gång.... Grymma (men dyra!) rosetter hade de så jag var tvungen att köpa 2a priset för att få den fina rosetten=) Får lägga upp en bild på den sen! Glenn tog också ett "very good". Vi har haft en väldigt trevlig dag idag!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning
Sura lillgris Sura lillgris

Jag gillar inte regn, iallafall inte om jag måste vara ute... Nu sitter jag dock inne och kollar på regnet. Men jag ville ju gå ut och träna vovvarna lite. Får träna lite inne men det är svårt när man har liten plats.... Samson är sur idag med, han har varit jättetjurig mot Alwa hela dan så stackars Alwa har fått vara i hallen för att slippa lillgris tjurighetsattacker....  Mini är glad som vanligt=) 

 

Nehe kanske köra lite godissök här inne... Oj nu åska det med!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: tankar, vardag

Jag var och drack vin hos en kollega igår... Mkt trevligt men hela natten försvann ju när vi satt och snackade och hade trevligt. Klockan 7 i morse ramlade jag och hundarna hem:) Jag är dock pigg idag men ser inte fram emot att jobba natten inatt.... Skulle hellre ligga på soffan hemma med hundarna. Men bästa polarn Isak jobbar så det blir trevligt iofs. Var längesen vi jobbade ihop. Jag får väl sysselsätta mej hela natten så jag inte somnar:)

Läs hela inlägget »
Etiketter: kompisar, vardag, jobb

...men gör inget av det. Sitter mest här och är slö. Har iallafall städat ut förrådet och slängt en del grejer i containern. Samson var inte alls nöjd, han är rädd då jag bär saker (jag kanske har tappat nån grej på han nån gång....) så han gömde sej mest. Mini däremot var överallt och ingenstans som vanligt... Nu skulle jag både behöva städa (de ser ut som en knarkarkvart här!!) och trimma färdigt odjuren till helgen. Det är så svårt att ta sej för grejer ibland...

 

I morse vaknade jag av att jag låg i en sjuk skum ställning och hade så ont i nacken, fick långsamt, långsamt ändra ställning och då försvann nackvärken rätt fort, när jag öppnar ögonen ser jag dock att sängen är full av gräs???!!! Hur kom det dit? O när? Jag fattar ingenting... 

 

Har lagt upp en del bilder på hundarna i ett nytt galleri, det är lite blandade bilder på allt möjligt!

 

Nej nu får jag ta tag i det här! 

 

Ha de fint!

 

//M

Läs hela inlägget »
Etiketter: tankar, vardag, trimning

Efter att ha jobbat 4 nätter är jag nu ledig 2 hela nätter! Ska trimma klart mina odjur imorrn så de är fina då vi på kvällen ska åka och dricka rosévin hos en kollega ( jag dricker vinet!) Mini börjar ge med sej lite och bits inte hela tiden under trimmningen....:) 

 

Jag har hämtat mitt tält med! Jag och Carro satte upp det med hjälp av 2 grannar och det blev så bra så!

 

Undrar om jag orkar spåra imorrn?

 

//Monica

Läs hela inlägget »
Mitt tält!! Mitt tält!!

Mitt utställningstält har kommit!! =) Nu kan jag vara ännu mera nördig i Vallentuna på utställningen! Måste bara få tid att hämta tältet på posten, just nu jobbar jag 4 nätter i rad, vilket betyder att jag i stort sätt sover, rastar hundar och jobbar. Däremellan försöker jag äta lite med! 2 nätter kvar innan jag är ledig... Nu börjar helgen med, och det är varmt ute 0 högsäsong för en akutmottagning... 

 

Trevlig helg allihopa, ska rädda min väska från en terrorterrier!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: inköp, tankar, jobb
Samson då han var liten Samson då han var liten

Ibland har jag två terrorterriers, de pockar på uppmärksamhet och de hoppar på min mage när jag ligger i soffan. Mini är även expert på att äta märgben i sängen trots att hon inte får! Just nu terroriserar de varandra:) 

 

Har en ledig dag idag, får besök av min kompis Isak. Samson är så förtjust i Isak! Ska se om jag kan få Isak att hålla Mini då jag ska försöka trimma henne, hon är ett monster att trimma!!! Samson är gudasnäll men Mini är en vildsint piraya! Men vi ska ju ställa ut den 28/5 så pälsen måste fixas till, nu har jag fått till ena sidan någorlunda så jag måste ju ta den andra med.....

 

Igår kändes som allt föll på plats lite med saker, Mini har börjat komma lite mera på inkallning, hon kan också lyssna på stanna. Samson tog apporten ur handen på mej med!=)

 

Nej nu ska jag dammsuga innan Isak kommer!

Läs hela inlägget »

Blev väckt av en hysteriskt glad Mini halv nio i morse. Då var matte trött men vovvarna var pigga! bara att ta tag i sej själv och ge sej ut. Vi var ute en stund och hundarna fick springa lite lösa men sen började det regna så vi gick hem... för att aktivera vovvarna fick de äta frukosten från aktivitetsbollen, Samson har blivit rätt bra på den, Mini äter bara det som ramlat ut, hon sitter och väntar på att Samson får ut maten:) Jag hade tänkt att spåra idag men tappade lusten när det regnar, får se om de blir bättre på eftermiddagen. 

 

Pm:et för Stockholm International Dogshow har kommit och det är 33 JRT med! KUL!! Nu håller vi tummarna för finväder och mitt utställningstält!

 

Har planerat utställningssommaren nu tror jag... Preliminärt ser det ut så här:

Alfta 9/7

Köping 23-24/7

Ransäter 29-31/7

Karlstad 6/8 SvTek

Norrköping 20-21/8 (svensk vinnare!)

Visby 27-28/7

 

//Monica

Läs hela inlägget »

Tidigt i morse tog vi buss, tunnelbana och till sist roslagsbanan för att ta oss ut till Åkersberga. Första gången jag va där ute men Åh så vackert de va! Kan tänka mej den röda stugan där med om jag inte hittar nån på Värmdö:) Vi skulle alltså ställa ut valparna. Jag tycker det är bra träning och snart ska de ställas officiellt så det är bra med ringträning och inte minst att kunna slappna av bland folk och hundar. I ringen gick det väldigt bra, Svea BIR och Mini som god tvåa med Hp. Kritken finns som vanligt på hundarnas egna sida. Samson fick idag följa med som sällskap. Nu har jag 2 mkt trötta jrt som sover bredvid mej. Nu tar vi ledigt från ringarna tills den 28/5, då är det Stockholm International dog show! Ska bli så kul!! Miniatyrbullterriern Glenn ( vars hemsida finns under länkar!) och hans ägare ska också med. Blir säkert en trevlig dag! Hoppas vi ses!! (Jag har beställt ett utställningstält där jag kan sitta och glassa, hoppas de hinner komma!!)

 

//Monica

Läs hela inlägget »
Alwa BIS-3 Alwa BIS-3

Japp det är ju de....=) De va ett tag sen det skrevs ngt i denna blogg. Jag har jobbat, varit i Härnösand och hälsat på min pappa och ställt ut vovvarna. I går var jag på planeringsdag med jobbet ute i oerhört vackra Lillsved på Värmdö, har blivit helt såld på Värmdö nu och skulle mer än gärna ha en liten stuga där med en tomt där vovvarna kan vara ute!

 

Helgen var bra, Mini blev BIM-valp, vi behöver träna mer ringträning, jag måste hitta något hon går igång på så hon blir lite mer taggad ist för att kolla på gräset... Samson fick Hp men blev slagen av vuxenhannen. Bra kritiker på bägge dock! Svea fick kanonkritik men blev slagen av Mini=) Kompisens GD blev BIS-3!! Grattis Carro och Alwa! I helgen kör vi igen, dock är det mycket få hundar anmälda... trist!! Vi tar de som träning innan vi börjar ställa officiellt i sommar. 

 

Nä solen skiner ute, jag har 3 goa hundar hemmar, man kanske ska ta och gå ut!

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning, vardag, tankar

Igår var det agilitykurs igen, Samson var väldigt taggad redan när vi gik av på Fridhemsplan! Kul att han tycker det är roligt iaf! Samson är duktig på ag, nya svängar eller nya bhinder är aldrig nåot problem, men idag hade han tydligen glömt bort kommandot sitt... Ja men trots avsaknad av det kommandot gick de bra! Nu är jag taggad för att tävla.... Vi år se om vi kommer så långt! Imorgn kör vi en agility-handlingkurs för att jag ska bli bättre handler med! Spännande!

 

Idag flyttar vi in lite mer grejer till mamma i Rimbo, måste väl inreda ett litet hörn så vi så småningom kan ha valpar där:) i höst kanske???

Läs hela inlägget »
Etiketter: träning, agility, planer

Idag steg vi upp tidigt och tog den grå blixten till Enköpings BK. Dags för inoff utställning. Med oss hade vi Samson, Svea, Mini och kompisen GD Alwa. Alwa var först ut, hon fick en helt ok kritik men blev tyvärr utan hp idag. Efter en lång väntan i den kyliga vinden blev det russlarnas tur. Mini blev också utan hp, hon var för liten... Det är hon väl med egentligen. Är väl tveksamt om hon växer på sej då hon faktiskt är 6 månader... de fattas några cm på höjden. Sen var det Sveas tur, och hon  knep ett Hp och blev BIR-valp! Kul!! Samson fick en strålande kritik och blev BIM, den rosetten har jag inte i min samling så de passar bra;). Så i det stora hela en bra dag!

 

Nu laddar vi för inoff i helgen igen, tillbaka till mina hemtrakter, hem till Västernorrland:D Hoppas domaren gillar små jrt:s....

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning